Βέλγιο: Ενα γιγάντιο πάντα γεννήθηκε σε πάρκο του Βελγίου

17:11 2/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο βελγικό πάρκο Pairi Daiza γεννήθηκε εχθές τη νύχτα ένα σπάνιο, γιγάντιο πάντα. Η μητέρα του μικρού αρκουδιού, που ακούει στο όνομα Χάο Χάο, ζει στο πάρκο από το 2014. Η είδηση της «άφιξης» του νεογέννητου ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους του πάρκου, καθώς και από τον κινέζο ειδικό του Κέντρου Προστασίας και Έρευνας για το Γιγάντιο Πάντα.

«Το Βέλγιο είναι η τρίτη χώρα που προσφέρει στην Ευρώπη ένα γιγάντιο πάντα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πάρκου Pairi Daiza, υπενθυμίζοντας ότι μόνο 2.000 άτομα του είδους έχουν απομείνει σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι άλλες δύο χώρες

είναι η Ισπανία και η Αυστρία.

Η Χάο Χάο και ο σύντροφός της Σινγκ Χούι, από την Κίνα, έτυχαν θερμής υποδοχής στο Βέλγιο τον Φεβρουάριο 2014. Σύντομα, έγιναν η ατραξιόν του πάρκου Pairi Daiza.

Οταν η Χάο Χάο έδειξε τα πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης, οι αρχές του πάρκου τήρησαν επιφυλακτική στάση για τις πιθανότητες ευτυχούς κατάληξης της κύησης.

«Για πολλές εβδομάδες έτρωγε τη διπλάσια ποσότητα μπαμπού, έπειτα σταδιακά άρχισε να αδιαφορεί για το φαγητό και να αρνείται να βγει από τη φωλιά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα