Τρίκαλα: “Όχι στην Κυριακή” από υπαλλήλους και επαγγελματίες

17:54 8/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ρολά κατέβασαν χθες οι Τρικαλινοί έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες, αντιδρώντας στην σχεδιαζόμενη Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς, ενώ δυναμική ήταν και η αντίδραση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων με κινητοποιήσεις έξω από αλυσίδες καταστημάτων που άνοιξαν το πρωί.

“Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές” ήταν το μήνυμα που έστειλαν τα μέλη του Σωματείου, με πανό και απεργιακή κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Συνθήματα όπως “η Κυριακή αργία δεν μπαίνει στα μουσεία, αγώνας και απάντηση στην εργοδοσία” καθώς

και “οι εμποροϋπάλληλοι δεν είναι για σφαγή, δεν θα τους χαρίσουμε καμία Κυριακή”, κυριάρχησαν στην κινητοποίηση και στο έντυπο υλικό που μοιράστηκε στους πολίτες. Σε σχετική ανακοίνωση, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων επισημαίνει χαρακτηριστικά πως “όποιες κι αν είναι οι λεπτομέρειες της ρύθμισης που θα φέρνει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της πλήρους κατάργησης της αργίας της Κυριακής, το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται εδώ και χρόνια…”, δηλώνοντας την αγωνιστική ετοιμότητα του κλάδου, απαντώντας στην νέα πρόκληση. “Δεν θα ανεχθούμε συνθήκες γαλέρας μέσα στους εργασιακούς χώρους, λέμε όχι στο ωράριο των πολυεθνικών, οι εμποροϋπάλληλοι δεν είναι για σφαγή, δεν είμαστε αναλώσιμοι…”, τονίζει το Σωματείο , προσθέτοντας με έμφαση πως “όταν οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν τσακιστεί, το άνοιγμα των καταστημάτων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην επιτάχυνση της συγκέντρωσης της αγοράς στα χέρια μιας χούφτας πολυκαταστημάτων και μεγάλων εμπορικών αλυσίδων…”.

Keywords
Τυχαία Θέματα