Τρίκαλα: Κινητοποίηση εργαζομένων υπέρ των Κοινωνικών Δομών

17:12 30/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 24ωρη απεργία, διανομή ενημερωτικού υλικού στους Τρικαλινούς και παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη, οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές “Αντιμετώπισης της Φτώχειας” του Δήμου Τρικκαίων εξέφρασαν σήμερα την αγωνία τους για τη συνέχιση λειτουργίας των Δομών και των προγραμμάτων που υλοποιούν.

Μοιράζοντας ενημερωτικά έντυπα

Αναρτώντας ένα πανό έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, οι 26 εργαζόμενοι στις Δομές, η σύμβαση των οποίων λήγει στο τέλος Οκτωβρίου, ζητούν από την Περιφέρεια

Θεσσαλίας να προωθήσει άμεσα τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως οι Δήμοι και οι Ανώνυμες μη Κυβερνητικές Επιχειρήσεις (ΑΜΚΕ), προκειμένου να αναλάβουν τη συνέχιση λειτουργίας των Δομών, διαδικασία η οποία δεν έχει ακόμη γίνει. Το “Πρόγραμμα Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας” λειτουργεί στο Δήμο Τρικκαίων από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέσω 5 Δομών και δη του Γραφείου Διαμεσολάβησης, του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Φαρμακείου και Εστιατορίου. Σ’ αυτό, δε, το χρονικό διάστημα έχει εξυπηρετήσει 2.000 ωφελούμενους, με τον αριθμό που έχει αιτηθεί την ένταξή τους σ’ αυτές να είναι διπλάσιος.

Αναρτώντας το πανό από τον 1ο όροφο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, υπό το βλέμμα του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη (αριστερά)
Keywords
Τυχαία Θέματα