Στο πλευρό νεολαίων της ΚΝΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ

15:51 30/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πλήρη αντίθεση τους στην προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου σήμερα το πρωί, μελών της ΚΝΕ που μοίραζαν φυλλάδια έξω από το ΓΕΛ της πόλης εξέφρασαν τα μέλη του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με επικεφαλής τον Συντονιστή της Ν.Ε του κόμματος Πέτρο Παπαγεωργίου, στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Αναστασοπούλου. Σημειώνεται ότι την παρέμβαση της αστυνομίας ζήτησε η διευθύντρια του σχολείου.
Η κα. Αναστασοπούλου

τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί και κυρίως οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να προσπαθούν, να δομήσουν ήρεμα παιδαγωγικό κλίμα και να αποτρέπουν καταστάσεις που καταπατούν τα στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα των μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών. Οφείλουν να διαφυλάσσουν τις σχέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών και να υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.
Από την πλευρά τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν «νοοτροπίες και λογικές διευθυντών που νομίζουν ότι με την αστυνόμευση και τα κατασταλτικά μέτρα λύνουν τα προβλήματα της Παιδείας. Είναι δοκιμασμένες και αποτυχημένες πρακτικές που ανήκουν σε ένα μακρινό παρελθόν. Η διακίνηση των πολιτικών απόψεων είναι δημοκρατικό δικαίωμα το οποίο κανείς δεν μπορεί να το παρεμποδίσει.
Δεν διαπαιδαγωγείται η νεολαία με αστυνομικά μέτρα, με προσαγωγές και με τρομοκρατία.»

Keywords
Τυχαία Θέματα