Τρίκαλα: Κέντρο Κοινότητας στον Δήμο Φαρκαδόνας

15:06 21/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις πολιτικές κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα ή τις παρεχόμενες Υπηρεσίες που υλοποιούνται, στοχεύει η πρόταση του Δήμου Φαρκαδόνας για σύσταση Κέντρου Κοινότητας.

Πρόκειται για μία δομή η οποία θα διασφαλίζει την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων διαφόρων κοινωνικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων υποστήριξης διανομής βασικών αγαθών και σίτισης, αναπτύσσοντας παράλληλη συνεργασία με αντίστοιχες αρμόδιες Υπηρεσίες. Ο σχετικός φάκελος της πρότασης

υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014 – 2020, προβλέποντας τριετή χρονική διάρκεια λειτουργίας της δομής. Ωφελούμενοι αυτής θα είναι κατά προτεραιότητα άτομα ή οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Για τη στελέχωση της δομής προβλέπεται η πρόσληψη Κοινωνικού Λειτουργού και Ψυχολόγου, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 112.360 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Φαρκαδόνας, για την υλοποίηση της πρότασης συνέβαλλε σημαντικά ο Δήμος Τρικκαίων, δεδομένου ότι με σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του θα καλύψει τις ανάγκες εποπτείας και ελέγχου λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας στη Φαρκαδόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα