Λέσβος: Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία φορτηγατζήδων για το προσφυγικό

14:48 21/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στους δρόμους της Μυτιλήνης βγήκαν το μεσημέρι της Κυριακής φορτηγατζήδες διαμαρτυρόμενοι για τις διώξεις συναδέλφων τους όταν εντοπίζονται στις καρότσες φορτηγών πρόσφυγες που επιχειρούν να ταξιδέψουν στην ηπειρωτική χώρα, αλλά και στις ζημιές που γίνονται στις περιουσίες τους. Μετά την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ Τουρκίας και τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά , προσπαθούν να τρυπώσουν στις καρότσες φορτηγών αυτοκινήτων και οι συλλήψεις

στα λιμάνια είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Άλλοι υπό το φόβο της απέλασης άλλοι μη μπορώντας να περιμένουν μια απάντηση από τις υπηρεσίες ασύλου, πολλοί είναι εκοίνοι που επιχειρούν να φύγουν με αυτό τον τρόπο από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Πάνω από 45 φορτηγά αυτοκίνητα κορνάροντας έκαναν το μεσημέρι της Κυριακής το γύρω της πόλης της Μυτιλήνης από το λιμάνι στο αεροδρόμιο και μέχρι τη βόρεια παράκαμψη. Επέλεξαν το μεσημέρι Κυριακής προκειμένου να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία παρα μόνο να κοινοποιήσουν το πρόβλημά τους.

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης Λέσβου Άκης Χατζηαργυρίου τόνισε ότι « οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να φύγουν από το νησί, μας βλέπουν σαν την μόνη τους ελπίδα και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους μπαίνουν μέσα στα φορτηγά μας , δημιουργώντας όμως σοβαρά προβλήματα σε μας και τις περιουσίες μας. Καταστρέφουν το εμπόρευμα δημιουργώντας κρύπτες ενώ σύμφωνα με έγγραφο που μας κοινοποίησε το Υπουργείο Ναυτιλίας μας θεωρούν συνυπεύθυνους όταν εντοπιστούν μετανάστες μέσα στα αυτοκίνητά μας. Ένας συνάδελφος πέρασε αυτόφωρο πριν από μερικές μέρες και του δέσμευσαν το φορτηγό με όλο το εμπόρευμα».

Οι φορτηγατζήδες τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσουν και τον εισαγγελέα ενώ θα ζητήσουν από τον δήμαρχο και τον λιμενάρχη να βρεθεί λύση. Ζητούν να δημιουργηθεί έναν φυλασσόμενος χώρος υπό την ευθύνη του λιμεναρχείου, πιθανόν μέσα στο επιβατηγό λιμάνι για να μπορούν να αφήνουν τα φορτωμένα αυτοκίνητα που πρόκειται να ταξιδέψουν χωρίς να κινδυνεύουν να βρεθούν υπόλογοι στη δικαιοσύνη.

Πρόκειται για άλλο ένα πρόβλημα που δημιουργείται στην τοπική κοινωνία από την προβληματική συμφωνία αλλά και από την βραδύτητα με την οποία αντιμετωπίζει κυβέρνηση και ΕΕ το ζήτημα της διαδικασίας εξέτασης αιτημάτων ασύλου και του απεγκλωβισμού των ανθρώπων αυτών από τα νησιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα