Τρίκαλα: Κατοχή και Εθνική Αντίσταση από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

16:02 24/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρατείνεται μέχρι και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού, η έκθεση βιβλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων με θέμα “Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος: Κατοχή-Εθνική Αντίσταση”.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης εκτίθενται βιβλία που αφορούν γενικότερα στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, το ολοκαύτωμα, την κατοχή, την πείνα, την Εθνική Αντίσταση, τον ρόλο των αντιστασιακών οργανώσεων, βιογραφίες ηγετικών μορφών (Άρη Βελουχιώτη, Στέφανου Σαράφη,

Καπετάν Κόζιακα και άλλων), μαρτυρίες κρατουμένων στα γερμανικά στρατόπεδα εξόντωσης (Άουσβιτς, Νταχάου), βιβλία λογοτεχνίας εμπνευσμένα από τον απελευθερωτικό αγώνα του ελληνικού λαού, βιβλία που αφορούν ειδικότερα στην Αντίσταση στη Θεσσαλία καθώς και στον αγώνα των ανταρτών στα Χάσια και στα Τρίκαλα στα χρόνια της Κατοχής, αλλά και στα χρόνια της λαϊκής εποποιίας. Επίσης εκτίθενται φωτοτυπίες φύλλων του πολεμικού τύπου και αφίσες έργων του ζωγράφου Δημήτρη Κατσικογιάννη, από το ομώνυμο Μουσείο που λειτουργεί στα Τρίκαλα, από την ενότητα Εθνική Αντίσταση. Να σημειωθεί ότι η έκθεση βιβλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων εντάσσεται στις εκδηλώσεις μνήμης για την απελευθέρωση των Τρικάλων από τη γερμανική κατοχή που οργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η έκθεση βιβλίου θα είναι ανοιχτή στο κοινό την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, καθώς και το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι.

Από την έκθεση έργων του ζωγράφου Δημήτρη Κατσικογιάννη

Keywords
Τυχαία Θέματα