Τρίκαλα: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τις πληγείσες καλλιέργειες

19:02 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινοβουλευτική ερώτηση προκαλούν οι ζημιές που καταγράφηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, με παρέμβαση των δύο βουλευτών Μιχάλη Τζελέπη και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Η ερώτηση κατατέθηκε σήμερα και απευθύνεται στους υπουργούς Εσωτερικών – Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου,

επικεντρώνοντας στις ζημιές, κυρίως, που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες. Οι δύο βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνουν χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης πως “για να μπορέσουν οι πληγέντες αγρότες -που βρίσκονται σε απόγνωση- να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, απαιτούνται άμεσες ενέργειες εκτίμησης των ζημιών και έγκαιρης πληρωμής των αποζημιώσεων”. Επίσης, κρίνουν αναγκαία την “ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βλάβες στους επαρχιακούς δρόμους και να ενισχυθεί το σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας”. Ζητούν, δε, από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν για το “χρονοδιάγραμμα εκτίμησης των ζημιών και πληρωμής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να υποστηρίξει την προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση των ζημιών βασικών υποδομών στις πληγείσες περιοχές”.

The post Τρίκαλα: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τις πληγείσες καλλιέργειες appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα