Τρίκαλα: Ευρωπαϊκά βραβεία διεκδικεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

17:24 12/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Υποψήφιο για δύο βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μουσείων, είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών της Καλαμπάκας.

Η υποψηφιότητα του Μουσείου σε μία διακεκριμένη Ακαδημία επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τη σημαντική προσφορά του Μουσείου, αναπτύσσοντας δραστηριότητες διεθνούς εμβέλειας. Το πρώτο βραβείο είναι το Luigi Micheletti και αφορά καινοτόμα Μουσεία του κόσμου, στον τομέα της Σύγχρονης Ιστορίας,

της Βιομηχανίας και της Επιστήμης, βραβεύοντας το Μουσείο το όποιο όχι μόνο παρουσιάζει καινοτομίες, αλλά τις εισάγει στον τρόπο λειτουργίας του και τις προωθεί στην προβολή των εκθεμάτων του. Το δεύτερο βραβείο είναι το DASA και σχετίζεται με την ποιότητα των εκπαιδευτικών ευκαιριών που προσφέρονται από ένα Μουσείο προσφέροντας μια ολοκληρωμένη μαθησιακή διαδικασία στον επισκέπτη. “Οι δύο συγκεκριμένοι τομείς αποτελούν προτεραιότητα και κύριο μέλημα του Μουσείου μας, το οποίο, σε μόνιμη βάση, αγωνίζεται να αποφύγει την στατικότητα και να προσφέρει πρωτότυπες και ιδιαίτερες εμπειρίες στους επισκέπτες του”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του Μουσείου Νίκος Πάλλας, εκφράζοντας την ευχή ότι “θα αναγνωριστεί από την επιτροπή των βραβείων, έτσι ώστε το Μουσείο να λάβει τη διάκριση που του αξίζει”. Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση των νικητών των βραβείων θα γίνει τον Μάρτιο του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα