ΟΙΥΕ: Αξιολογήσεις «ανθρωποφαγίας» και πελάτες «πράκτορες» από πολυεθνικές εταιρείες

16:57 12/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε έντονο ύφος η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων ΕλλάδαςΟΙΥΕ, καταγγέλλει τις πρακτικές που ακολουθούν πολυεθνικές εταιρείες σε βάρος του προσωπικού τους.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ομοσπονδία: «H O.I.Y.E καταγγέλλει την καταχρηστική και σε αρκετές περιπτώσεις παράνομη συμπεριφορά πολυεθνικών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου και των υπηρεσιών, οι οποίες εισάγουν συστήματα αξιολόγησης του προσωπικού τους, «κομμένα

και ραμμένα» στα μέτρα τους, κατά παράβαση πολλές φορές των οικείων συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των εσωτερικών κανονισμών εργασίας, με στόχο τη «νομιμοφανή» απομάκρυνση εργαζομένων. Συνήθης δε πρακτική των επιχειρήσεων είναι να υπάρχει υψηλή βαθμολογία στην αρχή, ώστε να μην αντιδράσει ο εργαζόμενος και σταδιακά να τη μειώνει ώστε να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την απόλυση του εργαζομένου.

Δεν διστάζουν μάλιστα, προκειμένου ν’ αξιολογήσουν υποτίθεται την αποδοτικότητα των εργαζομένων να προσλαμβάνουν «πράκτορες», οι οποίοι υποδύονται τους πελάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα