Τρίκαλα: Εκδήλωση και πολιτική πρόταση της ΛΑ.Ε. για την έξοδο από την κρίση

13:08 20/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η συγκρότηση ενός ευρύτατου μετώπου πολιτικών δημοκρατικών δυνάμεων με βάση την αντιμνημονιακή κατεύθυνση, αποτελεί βασική στόχευση της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) όπως παρουσιάστηκε ως πρόταση του πολιτικού φορέα σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Καλαμπάκα με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις.

Η πολιτική πρόταση της ΛΑ.Ε. παρουσιάστηκε από τους Γιώργο Μπουκουβάλα και Δημήτρη Καπέλα, συντονιστή και μέλος της Επιτροπής Τρικάλων της Λαϊκής Ενότητας, οι οποίοι μίλησαν για μία “ριζοσπαστική και βιώσιμη εναλλακτική πρόταση για μία νέα

ελπιδοφόρα διέξοδο για τον λαό, τη νεολαία και τη χώρα…”. Ως βασικά σημεία της πρότασης, όπως τόνισαν οι ομιλητές, θεωρούνται “η ακύρωση των μνημονίων, η έξοδος από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση και η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα”, θεωρώντας ως αναγκαίες ενέργειες την “σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη διαγραφή του δημοσίου χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών καθώς και τη διευρυμένη «σεισάχθεια» στα ιδιωτικά χρέη για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους ανέργους…”. Στο περιθώριο της εκδήλωσης αναπτύχθηκε από τους ομιλητές και η πρόταση του κόμματος για την εφαρμογή ενός προγράμματος παραγωγικών επενδύσεων και παραγωγικού μετασχηματισμού της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα