Χίος: Κάλεσμα σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων σε συλλαλητήριο ΠΑΜΕ

13:08 20/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου καλεί τα μέλη του στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην είσοδο της Απλωταριάς στις 18:30, την Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται για λογαριασμό των βιομηχάνων, των μονοπωλιακών ομίλων, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, την «εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος προσαρμογής», που

σημαίνει νέα μέτρα για τις λαϊκές οικογένειες, όπως την ενίσχυση της φοροληστείας, την παραπέρα μείωση των συντάξεων, τα επόμενα χτυπήματα στα Εργασιακά, όπου έμφαση δίνεται στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων κλπ.

Τα μνημόνια είναι διαρκείας. Είναι όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και απορρέουν από τις αξιώσεις των εργοδοτών για κακοπληρωμένους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, που θα τους στύβουν στη δουλειά για να αυξάνουν τα κέρδη είτε στην κρίση είτε στην ανάκαμψη.

Έχουμε πείρα και εμπειρία πλέον, κάθε φορά που «κλείνει» μία «αξιολόγηση», καλούμαστε οι εργαζόμενοι να υποστούμε και άλλες θυσίες για να παγιωθούν τα αιματοβαμμένα «πρωτογενή» πλεονάσματα ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να ενισχυθούν με ζεστό χρήμα.

Οι εκβιασμοί και οι απειλές είναι συνεχείς από την κυβέρνηση, από την εργοδοσία και από τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μας τρομοκρατούν διαρκώς, μέχρι να συμβιβαστούμε και να αποδεχτούμε τη βαρβαρότητα ως φυσικό πλέον φαινόμενο.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, κάθε άνεργο του κλάδου, κάθε νέο και νέα να μη συμβιβαστεί με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή, να μην είμαστε θεατές στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν.

Το πρώτο βήμα είναι η οργάνωση στο σωματείο μας, για συλλογική δράση, με κριτήριο τα συμφέροντά μας και όχι τα κέρδη των αφεντικών.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τις αξιολογήσεις τους και τα παζάρια τους.

Να απαιτήσουμε τα δικαιώματα μας στην εργασία, στην ασφάλιση, στην δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, στις συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Αυτά τα δικαιώματα, δεν είναι παροχές και παραχωρήσεις της εργοδοσίας ή της κυβέρνησης, είναι κατακτήσεις της εργατικής τάξης.

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, και τις ανάγκες μας!»

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα