Τρία εκατομμύρια ευρώ για έργα στη Μαγνησία

09:50 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έργα ύψους 2,6 εκ. ευρώ για το οδικό δίκτυο του Πηλίου και κυκλικούς κόμβους στον Βόλο θα ανακοινώσουν αύριο από το Βόλο η υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΕ Μ. Χρυσοβελώνη- και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Γ. Δέδες, ενώ 450.000 ευρώ θα δοθούν για τα έργα στον Δήμο Αλμυρού τον οποίο επισκέπτονται σήμερα.

Οι ανακοινώσεις για τα έργα που αφορούν στο Βόλο θα γίνουν σε συνέντευξη τύπου στην Ένωση Συντακτών, όπου έχει κληθεί από το ΥΠΟΜΕΔΙ και ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου , για να συναντηθεί με τον γραμματέα του Υπουργείου Γ. Δέδε και την υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Σχετικά με την επιλογή

χώρου για την συνέντευξη τύπου, η κα Χυσοβελώνη ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ότι αυτή έγινε με γνώμονα την εξυπηρέτηση όλων όσων θα παραστούν και εξαιτίας του βεβαρημένου προγράμματος του κ. Δέδε.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης σήμερα στις 7:30 το απόγευμα στο δημαρχείο Αλμυρού οι κ.κ. Χρυσοβελώνη και Δέδες θα κάνουν ανακοινώσεις για έργα που αφορούν το Δήμο Αλμυρού αφού θα έχουν συνάντηση με το Δήμαρχο Αλμυρού κ. Εσερίδη. Την Παρασκευή στις 9:15π.μ. θα έχουν συνάντηση στην Αίθουσα της Ένωσης Συντακτών με τον δήμαρχο Βόλου Θ. Θεοδώρου και θα κάνουν ανακοινώσεις που αφορούν τα έργα στο Βόλο, ενώ την ίδια μέρα στις 11 το πρωί θα έχουν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό στη Λάρισα. Στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθούν τον υπό κατασκευή οδικό άξονα Ε65.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στη Μαγνησία, ένα εκατομμύριο ευρώ θα λάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο Πήλιο και 1,6 εκατομμύριο ευρώ θα δοθεί για την κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων στην πόλη του Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι οι κυκλικοί κόμβοι που έχει προτείνει ο συγκοινωνιολόγος Ηλίας Ηλιού είναι οι εξής :

-Ο ισόπεδος κόμβος του Δημαρχείου (διασταύρωση οδών Δημητριάδος, 2ας Νοεμβρίου, Ιάσονος και Λαμπράκη)

-Ο ισόπεδος Κόμβος Τελωνίου (διασταύρωση οδών Λαμπράκη, Παπαδιαμάντη)

-Ο ισόπεδος κόμβος ΚΤΕΛ (διασταύρωση οδών Αθηνών, Λαμπράκη και Σέκερη)

-Ο ισόπεδος κόμβος Αθηνών Λαρίσης-Αλαμάνας

-Ο ισόπεδρος κόμβος Διμηνίου (διασταύρωση οδών Λαρίσης, Δερβενακίων, Μπότσαρη)

Όλα τα κονδύλια των συγκεκριμένων έργων θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα