Ε.Σ.Υ.,ΕΚΑΒ, ΠΟΕΔΗΝ: «Το καραβάνι βγαίνει στους δρόμους» – Τετράωρη στάση εργασίας στην Αττική

08:49 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00, για την Αττική, στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρόνοια και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια, πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Επίσης, τετράωρη στάση εργασίας,

από τις 7:00 έως τις 11:00 έχει προκηρύξει για σήμερα και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών.

«Το Καραβάνι της Υγείας συνεχίζει τον δρόμο του», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ , αφού η πορεία ξεκίνησε στις 7:00 από το ΕΚΑΒ, για να διασχίσει όλα τα νοσοκομεία των Αθηνών προτού καταλήξει στο υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αμφισβητεί ότι θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των μνημονίων».

Επίσης, τονίζει ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

«Για διάλυση του ΕΣΥ», προειδοποιεί η ανακοίνωση αναφέροντας ότι τα νοσοκομεία θα λάβουν 1,156 δισ. ευρώ και τα «ληξιπρόθεσμα» θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1,ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα