Τρία χάλκινα μετάλλια για την Ματίνα Σωτηρίου στο μπάντμιντον

14:16 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τρία χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε από τη Σερβία η Ματίνα Σωτηρίου.

Η Σερραία αθλήτρια του μπάντμιντον ήταν εντυπωσιακή κατακτώντας τρία χάλκινα μετάλλιο στο απλό, στο διπλό μαζί με την Θεοδώρα Θεοδωρίδου από τη Θεσσαλονίκη και στο διπλό με το ομαδικό της Εθνικής στο Βαλκανικό κύπελλο U15 που διεξήχθη στο Νόβισαντ της Σερβίας. Ο ημιτελικός απέναντι στην Sudimac από την Σερβία (η οποία και κέρδισε και τον τελικό )ήταν ένα παιχνίδι

διαφήμιση του αθλήματος με πολλές ανατροπές. Η Σερβίδα αθλήτρια τελικά επικράτησε με 2-1 (21-12,19-21,21-16).

«Η Ματίνα θα μπορούσε να πάρει κι ένα χρυσό μετάλλιο. Ήταν άτυχη κι έχασε οριακά το δεύτερο σετ» είπε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών ο Εθνικός προπονητής Βασίλης Ξάνθος υπογραμμίζοντας ότι «Η Ματίνα Σωτηρίου είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη αθλήτρια στην Ελλάδα στην ηλικία της». Εκτός από τον Βασίλη Ξάνθο, στην αποστολή της Εθνικής ήταν ακόμα ένας Σερραίος προπονητής ο Αλέξανδρος Κατζόγλου.

Αγώνες στη Βουλγαρία

Ο Βασίλης Ξάνθος αναχωρεί σήμερα για τη Βουλγαρία όπου θα πραγματοποιηθούν αγώνες στην κατηγορία όπεν με τη συμμετοχή πολλών αθλητών ανάμεσα τους και ο αθλητής από το Σιδηρόκαστρο Ηλίας Ξάνθος. Στη Βουλγαρία θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 16 Οκτωβρίου και το Βαλκανικό κύπελλο U13 στο οποίο θα πάρουν μέρος η Ελισάβετ Κορωνίδου και η Ραφαηλία Μερτζεμέκη από το Κάστρο Σιδηροκάστρου όπως και ο Θόδωρος Παπαδόπουλος από το Ρούπελ Σιδηροκάστρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις από τους έξι αθλητές της Εθνικής ομάδας είναι από το Σιδηρόκαστρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα