Λέσβος: Κατάληψη στο Βοστάνειο

14:14 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατάληψη στο γραφείο της διοίκησης του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι ζητώντας την καταβολή των χρημάτων που από το 2014 το υπουργείο Υγείας τους χρωστά .

Όπως είπε στο σταθμό μας ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Κουτσοβίλης την επόμενη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία εργαζομένων θα μεταβεί στο Υπουργείο και θα απαιτήσει νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέπει να δοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους από κονδύλια του 2016 αφού περισσεύουν πάνω από 100.000 ευρώ. Αν το πρόβλημα

δε λυθεί τότε σε γενική συνέλευση ο σύλλογος θα αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων του καθώς τέλος του χρόνου αν τα χρήματα δε δοθούν χάνονται οριστικά.

Το υπουργείο οφείλει εδώ και δύο χρόνια σε πάνω από 350 εργαζόμενους του νοσοκομείου 92.000 ευρώ από αργίες, νυχτερινά κ.τ.λ του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2014. Να θυμίσουμε ότι σε γενική της συνέλευση η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έκανε δεκτό το αίτημα να πληρωθούν τα χρήματα από ιδία έσοδα αφού η Υπουργική απόφαση που επιτρέπει κάτι τέτοιο εκδόθηκε το 2015 ενώ οι οφειλές είναι του 2014 και η απόφαση δεν μπορεί να εκτελεστεί για προγενέστερες οφειλές.

Το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, στηρίζει τις κινητοποιήσεις και εκπρόσωποι των σωματείων του, βρίσκονται από το πρωί στο πλευρό των εργαζομένων.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα