Τραμπ-ΕΣΡ-Οικονομία απασχόλησαν το Συντονιστικό της ΝΔ

15:48 10/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Άτυπο Συντονιστικό Όργανο Κοινοβουλευτικού Έργου της Νέας Δημοκρατίας, συνεδρίασε τη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, υπό την Προεδρία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με θέματα την εκλογή του Ντοναλτ Τράμπ, τη συγκρότηση του ΕΣΡ, την οικονομία και το σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Εκλογή Τραμπ
Στη διάσκεψη τονίστηκε ότι είναι αναμφισβήτητα, ένα πολύ σημαντικό διεθνές γεγονός και ότι η επιλογή του αμερικανικού λαού είναι σεβαστή. Προσδοκά στη συνέχιση και ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας της Ελλάδας

με τις Η.Π.Α.

ΕΣΡ
2. Η ΝΔ τάσσεται σταθερά υπέρ της συγκρότησης του Ε.Σ.Ρ. με όλα τα μέλη του να ανταποκρίνονται στην ανάγκη για αντικειμενική, αμερόληπτη, ανεξάρτητη λειτουργία, χωρίς κανενός είδους κομματικά «καπελώματα» και πλειοψηφίες. Η Κυβέρνηση επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να εγκαταλείψει την εμμονή της σε 4 κανάλια και να επιτρέψει να λειτουργήσει ελεύθερα η αγορά με όσα κανάλια επιτρέπει το ψηφιακό φάσμα. Επίσης ζήτησε από την κυβέρνηση να αφήσει στο χθες το διαγωνισμό που έχει ήδη ακυρωθεί και να καθιερωθεί ένα στάνταρ τίμημα για όλα τα κανάλια που λειτουργούν και θα αποκτήσουν άδεια.

Οικονομία
Σε σχέση με τα προβλήματα που βιώνει ο ελληνικός λαός στη ΝΔ υπογράμμισαν την ανικανότητα της Κυβέρνησης να αποκτήσει και να εφαρμόσει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση και κάλεσε την Κυβέρνηση να κλείσει αμέσως την δεύτερη αξιολόγηση.

Στη συνεδρίαση διαπιστώθηκε, επίσης, το θετικό κλίμα για τις προτάσεις της παράταξης, όπως φάνηκε και στην πρόσφατη περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κρήτη. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ανταπόκριση σε αυτήν και των πολιτών που στις προηγούμενες εκλογές είχαν υποστηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΝΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα