Πτολεμαϊδα: Προβολές ταινιών και κινηματογραφικά αφιερώματα

15:27 10/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με νέα κινηματογραφικά αφιερώματα και νέες συνεργασίες με ομάδες πολιτών που ασχολούνται με τον πολιτισμό στην Εορδαία, θα συνεχίσει την δραστηριότητα της και τους επόμενους μήνες, η Κινηματογραφική ομάδα Πτολεμαϊδας.

Ο Νοέμβριος έχει αφιερωθεί στον Ισπανικό σινεμά και κάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ, στην αμφιθεατρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαϊδας, προβάλλεται αξιόλογη ταινία-παραγωγής του 2013, η οποία προέρχεται από το γνωστό Ινστιτούτο Θερβάντες

, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα , σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Στοκχόλμη» που αναφέρεται στις σχέσεις δύο νέων ανθρώπων, στις 17 Νοεμβρίου η ταινία «Μαύρα Διαμάντια» και στις 24 Νοεμβρίου μία ακόμη ταινία από τον Ισπανικό Κινηματογράφο, «Άνθρωποι στον χώρο».

Εν τω μεταξύ, τα μέλη της Κινηματογραφικής ομάδας Πτολεμαϊδας σχεδιάζουν τα επόμενα κινηματογραφικά τους αφιερώματα και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Ηλίας Μάνης, «τα επόμενα αφιερώματα θα αφορούν ταινίες από την Βενεζουέλα αλλά και την Αργεντινή».

Σε ότι αφορά τις συνεργασίες με τοπικές ομάδες πολιτών στον χώρο του πολιτισμού, ο κ. Μάνης σημείωσε ότι «κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει τόσο με την μουσική , όσο και με το κουκλοθέατρο», υπογραμμίζοντας ότι «η κινηματογραφική ομάδα είναι ανοιχτή σε κάθε ιδέα , πρόταση και συμμετοχή και δεν είναι μία κλειστή κάστα».

Λίγη ώρα νωρίτερα- πριν την προβολή της σημερινής ταινίας-στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας, θα γίνει μία ανοιχτή συγκέντρωση μελών, φίλων και όλων των ενδιαφερόμενων πολιτών της περιοχής, για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες και τον προγραμματισμό των δράσεων της Κινηματογραφικής ομάδας Πτολεμαϊδας, το επόμενο διάστημα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα