Τους 43 έφτασαν οι νεκροί της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη

15:31 30/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τους 43 έφτασαν οι νεκροί, εκ των οποίων οι 19 είναι πολίτες ξένων χωρών, από την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά.

Ο Αλά πρόσθεσε ότι 94 τραυματίες νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τούρκος υπουργός είπε επίσης πως όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν ενέργεια της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» και υπογράμμισε τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας εναντίον της τρομοκρατίας διευκρινίζοντας ότι μετά από συνεργασία με 145 χώρες, η Τουρκία απαγόρευσε σε 50.177 άτομα την είσοδο στην

Τουρκία, ενώ απελάθηκαν από τη χώρα, 3.603 άτομα. Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι σήμερα έχουν προσαχθεί 5.310 μέλη της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

Εν τω μεταξύ, Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε την Πέμπτη ότι οι τρεις καμικάζι που πραγματοποίησαν την επίθεση ήταν ένας υπήκοος της Ρωσίας, ένας του Ουζμπεκιστάν και ένας του Κιργιστάν.

Η αστυνομία συνέλαβε 13 άτομα, εκ των οποίων τρία είναι πολίτες ξένων χωρών, σε εφόδους που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη σε σχέση με την επίθεση της Τρίτης, η οποία ήταν η πιο φονική από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που έχουν σημειωθεί φέτος στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα