Κρίσιμη η συνέλευση εργαζομένων στην «Τρίκκη»– Κλαδικό σωματείο εργαζομένων γάλακτος, τροφίμων και ποτών στα Τρίκαλα

14:27 30/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κρίσιμη η σημερινή συνέλευση των εργαζομένων στον Συνεταιριστικό Εργοστάσιο Γάλακτος «Τρίκκη» στα Τρίκαλα, καθώς επί της ουσίας θα καθοριστεί εάν θα περάσει η νέα απαίτηση της Διοίκησης του Εργοστασίου για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων στους εργαζόμενους.

Εννέα περίπου μήνες μετά την προηγούμενη απαίτηση της διοίκησης, που ανεστάλη μετά τον αγώνα των εργαζομένων, για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, η διοίκηση του συνεταιριστικού

εργοστασίου επανέρχεται, ζητώντας την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων.

Σύμφωνα με όσα δήλωση στο στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ το μέλος της Επιτροπής Αγώνα των Εργαζομένων στην «Τρίκκη» κ. Δημήτρης Αρμάγος η διοίκηση, χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου, επιχειρεί να επιβάλλει επιχειρησιακές συμβάσεις, διχάζοντας τους εργαζόμενους, με απώτερο στόχο την μείωση των μισθών όλων, ασχέτως του χρόνου εργασίας. Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο κ. Αρμάγος, εργαζόμενος στην «Τρίκκη» μετά από 23 χρόνια εργασίας, με μικτό μισθό της τάξης των 1128 ευρώ, θα πάει στα 800 ευρώ μικτά.

Σημειωτέον ότι η επιχειρησιακή σύμβαση θα είναι υποχρεωτική και θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους. Κατά της πλειοψηφίας της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου στο εργασία έβαλε ο κ. Αρμάγος, επισημαίνοντας ότι είναι εργοδοτική. Συγκεκριμένα, τόνισε:

Keywords
Αναζητήσεις
επιχειρησιακες συμβασεις στην τρικκη
Τυχαία Θέματα