Σέρρες: «Πράσινο φως» για τη δημιουργία του Κεντρικού Πάρκου

14:09 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Θετικά αξιολογήθηκε η πρόταση του Δήμου Σερρών στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης. Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη με την έγκριση της πρότασης θα εισρεύσει στα ταμεία ποσό 4.700.000 Ευρώ που θα διατεθεί στην επιχειρηματικότητα και σε δράσεις βελτίωσης της καθημερινής ζωής. Ο κ. Αγγελίδης είπε πως θα διατεθεί 1.000.000 ευρώ για την ανάπλαση του κεντρικού πάρκου Σερρών , ενώ για την ανάπλαση της οδού Δορυλαίου ( τον

Ιούνιο) θα διατεθεί από τον ΤΑΠ ποσό 200.000 ευρώ.

Έγκριση για το Μουσείο Κ.Ξενάκη
Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε την έγκριση μέσω INTERREG 3 της πρότασης για δημιουργία Μουσείου Κωνσταντίνου Ξενάκη σε κτήριο στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά, ένα αίτημα χρόνων αφού είναι γνωστό ότι ο σπουδαίος διεθνούς φήμης ζωγράφος, δώρισε σημαντικό μέρος της συλλογής του στις Σέρρες για τη δημιουργία Μουσείου. Το συνολικό ποσό που εγκρίθηκε αγγίζει τα 600.000 ευρώ, αλλά δεν έχει προσδιοριστεί το ακριβές ποσό χρηματοδότησης για τις Σέρρες.

«Σκόπελοι» για μείωση των πληρωμών σε χρήμα
Τέλος ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε και αφορά την αδυναμία πληρωμής της εισφοράς σε χρήμα για οικόπεδα σε κάποιες περιοχές που έχουν γίνει πράξεις εφαρμογής, λέγοντας πως στις επαφές με αρμοδίους στο Υπουργείο τους ανακοινώθηκε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (που ελήφθη βάσει της απόφασης της σχετικής Επιτροπής) δεν μπορεί να υλοποιηθεί διότι αντιβαίνει την αρχή της ισότητας. Στόχος τώρα είπε –αν και είναι δύσκολο- να μειωθεί κατά 20% το ποσό των οφειλών και επίσης να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιμήκυνση των δόσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα