«Το πνεύμα του τόπου» (της Λέσβου) από 10 φοιτητές της Καλών Τεχνών

17:40 6/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δέκα φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών εμπνέονται από τη Λέσβο, την ιστορία, το τοπίο και τους ανθρώπους της. Αφετηρία για την έκθεση στάθηκε το επιτόπιο καλλιτεχνικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2016. Έτσι, γεννήθηκε η έκθεση «Genius Loci» που πραγματοποιείται από τις 12 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2016.

Έργα ζωγραφικής, γλυπτά, κατασκευές, εγκαταστάσεις, φωτογραφίες και βίντεο από 10 πρωτοεμφανιζόμενους εικαστικούς παρουσιάζει η «Στέγη Σ. Τρύφων» στο γραφικό λιμάνι του Μολύβου της Λέσβου.

Στην έκθεση

«Genius Loci», σε επιμέλεια της Χριστίνας Σγουρομύτη, οι συμμετέχοντες φοιτητές της ΑΣΚΤ εστιάζουν στο νησί της Λέσβου, μέσα από μια πληθώρα πρακτικών, την ανθρωπογεωγραφία, την ιστορία, το φυσικό τοπίο και τον πολιτισμικό πλούτο που περιβάλλει το βορειανατολικό αυτό άκρο του Αιγαίου.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι Άννα Τζώρτζη, Γιάννης Σωτηρίου, Ορέστης Καρύδας, Ραφαέλλα Τσόπτση, Ναταλία Κουρσούμη, Μαρία Λίζα Ρεντλ-Παππά, Χριστίνα Αντωνιάδη, Γιώργος Χατζησπύρου, Εριφύλη Δουκέλη, Ελπίδα Μπελάλη.

Στο πλαίσιo της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δύο Νύχτες Ποίησης στις 14 και 15 Αυγούστου 2016, στις 22:00. Στο νησί της Σαπφούς, νέοι ποιητές θα μοιραστούν στίχους του τότε και του τώρα υπό τον τελετουργικό παλμό κρουστών. Συμμετέχουν οι ποιητές: Νίκος Ερηνάκης, Εσμεράλδα Γκέκα, Αλέξανδρος Λαβράνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα