Το νεοκλασικό Τσιχριτζή, η Δημοτική Πινακοθήκη, ο Φιλοτεχνικός και το…στρίμωγμά του

10:26 25/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ζήτημα με την στέγαση του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, φαίνεται να έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Τρίπολης και σύμφωνα με απόφαση (κατά πλειοψηφία) του Δημοτικού Συμβουλίου, η στέγαση του Φιλοτεχνικού στο κτίριο Τσιχριτζή, κάποια στιγμή, αναμένεται να… περιοριστεί σε λίγα τετραγωνικά μέτρα (στον ημιυπόγειο χώρο), κάτι που μοιραία, θα τον οδηγήσει στην αναζήτηση άλλου χώρου στέγασης, αφού δεν θα μπορεί εκεί να λειτουργήσει, όπως πρέπει να λειτουργήσει.
Η Δημοτική Αρχή, προτίθεται να ικανοποιήσει την επιθυμία το δωρητή

και να δημιουργήσει στο χώρο του κτιρίου αυτού, Δημοτική Πινακοθήκη και Κέντρο Εικαστικών και Πνευματικών Εκδηλώσεων και για το λόγο αυτό, θα πρέπει ο Φιλοτεχνικός να…περιοριστεί, όταν θα αρχίσουν τα έργα εφαρμογής των μελετών (διαμόρφωση χώρων, τοποθέτηση συστημάτων ανάρτησης και φωτισμού έργων τέχνης, μεταφορά έργων τέχνης που ανήκουν στο Δήμο).

Η πρόεδρος του Φιλοτεχνικού, κ. Εύη Μεντή, πρότεινε να εφαρμοσθεί λύση που θα ικανοποιεί και τις ανάγκες του Φιλοτεχνικού και τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής και απέρριψε τα… τελεσίγραφα. Το ίδιο εξέφρασαν και οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις που ζήτησαν απόσυρση του θέματος και συμβιβαστική λύση που θα ικανοποιούνται όλες οι πλευρές.
Τελικά, ο Φιλοτεχνικός θα μείνει στο νεοκλασικό μέχρι να αρχίσουν να εφαρμόζονται τα έργα απ’ τις μελέτες που θα εκπονηθούν, εάν αυτές εκπονηθούν και δεν υπάρξουν ενστάσεις και προσφυγές. Μέχρι τότε, θα υπάρξει μεταξύ των δύο πλευρών, αρκετός χρόνος για διαβουλεύσεις και αποφάσεις για το φλέγον ζήτημα της στέγασης του ιστορικού αυτού πολιτιστικού-καλλιτεχνικού σωματείου. Ίδωμεν.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα