Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους

10:30 8/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους IndieCrete, το πρώτο Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου που διοργανώνεται στην Κρήτη, θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 21 Αυγούστου στις Αρχάνες, στο θερινό κινηματογράφο «Παράδεισος».

Οι κατηγορίες του Φεστιβάλ είναι: δράμα, κωμωδία, κοινωνικά δικαιώματα, επιστημονική φαντασία και γυναίκες σκηνοθέτιδες.
Εξαιρετική ήταν η υποδοχή του φεστιβάλ από τον κινηματογραφικό κόσμο, αφού η οργανωτική επιτροπή δέχτηκε

πάνω από 1300 ταινίες απ’ όλον τον κόσμο, με 35 απ’ αυτές να συμμετέχουν στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα.
Ο χαρακτήρας του φεστιβάλ θα είναι διαγωνιστικός, ενώ ταυτόχρονα με τις προβολές των ταινιών θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις και ομιλίες με εισηγητές διακεκριμένους κινηματογραφιστές. Η Κριτική Επιτροπή, η οποία έχει επιφορτιστεί με το έργο της κρίσης και της τελικής επιλογής των ταινιών, αποτελείται από γνωστούς Έλληνες κινηματογραφιστές και ανθρώπους που κινηματογραφικού χώρου γενικά, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και επιτυχίες στο ενεργητικό τους.
Τη φετινή κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ θα αποτελέσουν, η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα, ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Καραντινάκης και ο διευθυντής φωτογραφίας Κωστής Νικολόπουλος.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων, τον Σύλλογο Βαθυπέτρου και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα