Το 2o Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο στη Λάρισα

11:06 3/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας και την βοήθεια των Φαρμακευτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Larissa Imperial, στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί το 2ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι το «Σύγχρονο Φαρμακείο:

Φαρμακευτική φροντίδα , καινοτομίες, δια βίου εκπαίδευση, βιωσιμότητα».


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιάννης Μακρυγιάννης , το 2ο φαρμακευτικό συνέδριο που πραγματοποιείται στην περιφέρεια Θεσσαλίας , πέρυσι έγινε στο Βόλο, θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς.
«Είναι ένα συνέδριο που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό το στηρίζουμε στην ανταπόκριση που υπάρχει τόσο από τους φαρμακοποιούς όσο και από τους εκπροσώπους των εταιριών που έχουν δηλώσει ότι θα το παρακολουθήσουν. Θα συζητηθούν ζητήματα σημαντικά που αφορούν τον κλάδο μας και γενικότερα της κοινωνίας μας.

Το ξέρετε ότι οι φαρμακοποιοί συμβάλουν σημαντικά στην πρόληψη των ασθενειών, πέρα από την πώληση των φαρμάκων, είναι χιλιάδες οι περιπτώσεις των ασθενών που έχουν αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης με τον φαρμακοποιό της γειτονιάς του και σε καμία περίπτωση, αυτό δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανέναν νόμο η απόφαση της ΤΡΟΙΚΑ για απελευθέρωση της αγοράς . Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρά την κρίση είμαστε από τις πρώτες χώρες στην εξαγωγή φαρμάκων. Αυτό οφείλεται στους έλληνες φαρμακοποιούς που έχουν καταφέρει με την παρασκευή φαρμάκων να κατακτήσουν την παγκόσμια αγορά. Φέρνω ως παράδειγμα το salospir που χρησιμοποιείται από τους πάσχοντες από καρδιακά παθήματα και το συστήνουν οι καρδιολόγοι σε όλον τον κόσμο. Υπάρχουν κι άλλα φάρμακα, όπου παρασκευάζονται στην Ελλάδα. Αυτό δείχνει τις δυνατότητες που έχουμε και ως φαρμακοποιοί και ως χώρα»

Επίσης, ο κ. Μακρυγιάννης επεσήμανε ότι «οι φαρμακοποιοί που θα πάρουν μέρος στο συνέδριο θα λάβουν 5 μόρια συνεχιζόμενης φαρμακευτικής εκπαίδευσης από το ΙΔΕΕΑΦ. Οι βοηθοί και οι φοιτητές θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης του συνεδρίου».
Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει:
•3 στρογγυλά τραπέζια
1.«Φαρμακείο για τους πολίτες στην Ελλάδα και την Ευρώπη»
2.«Φαρμακευτικές υπηρεσίες: ποιες είναι, τι προσφέρουν, πώς κοστολογούνται;»
3.«Πρακτικές εφαρμογές των υπηρεσιών στο φαρμακείο»
•Ενημερωτικές ομιλίες με θέματα όπως:
1.Εκπαίδευση καλής εργαστηριακής πρακτικής στο Φαρμακείο
2.Ασφαλής χρήση φυτοθεραπευτικών σκευασμάτων & συμπληρωμάτων διατροφής
3.Η επαγγελματική εκπαίδευση φαρμακοποιών, ως προϋπόθεση για τις υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας
4.Εξυπηρέτηση πελάτη φαρμακείου
•Επίδειξη Α΄ Βοηθειών από τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
.

Keywords
Τυχαία Θέματα