Διαμαρτυρία γιατρών για τις εξετάσεις

10:23 3/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με λανθασμένο τρόπο έγινε η ένταξη εξετάσεων στη λίστα εκείνων που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, όπως υποστηρίζουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι τέσσερις Ιατρικοί Σύλλογοι της Κρήτης.
Όπως αναφέρουν, η πολιτική της αποσπασματικής ένταξης εξετάσεων σε ένα κλειστό προϋπολογισμό, χωρίς την αύξησή του, εξουθενώνει οικονομικά τους υπάρχοντες εργαστηριακούς γιατρούς, βάζοντας τους να πληρώνουν τις εξετάσεις μέσω της επανάκτησης, του γνωστού ως clawback, και της υποχρεωτικής

έκπτωσης (rebate) των ήδη πολλάκις υποκοστολογημένων εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ. Τους οδηγεί δε, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, να κλείσουν τελικά τα ιατρεία τους, ενώ, παράλληλα, αποτρέπει τους νέους ιατρούς να δραστηριοποιηθούν στον ιδιωτικό τομέα και εντέλει δεν αποτελεί μέτρο στήριξης της Υγείας των πολιτών. Τονίζουν τέλος, ότι η δημιουργία ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με πλαφόν για κάθε ασφαλισμένο και η ανάπτυξη ολοκληρωμένων προγραμμάτων πρόληψης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα προασπίσει τη υγεία όλων των Ελλήνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα