Ως τις 25 Νοεμβρίου ο «οδικός χάρτης» για τους πρόσφυγες

11:03 3/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν θα υπερβεί τους 2.000, ο αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη και η έλευσή τους θα γίνει σταδιακά, επανέλαβε χθες, ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και αντιπροσωπεία της ΠΕΔ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.
Ο κ. Μουζάλας εξέφρασε την πρόθεσή του να έρθει στην Κρήτη

στα τέλη Νοεμβρίου, πιθανότατα στις 25 του μήνα, προκειμένου να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για να προχωρήσει το σχέδιο της φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα και μικρά ξενοδοχεία. Έως τότε το υπουργείο σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ θα έχουν καταρτίσει έναν «οδικό χάρτη» για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η φιλοξενία τους, ενώ οι δήμαρχοι θα κάνουν μία κατ’ αρχάς αναζήτηση διαθέσιμων σπιτιών και μικρών καταλυμάτων. Πάντως, η διαδικασία, δεν αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα από το Πάσχα.
Επoικοδομητική χαρακτηρίζεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, η συνάντηση με τον κ. Μουζάλα. Νωρίτερα, το προεδρείο της ΠΕΔ συναντήθηκε με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και ενημερώθηκε για τους τρόπους με τους οποίους χειρίζονται τη φιλοξενία των προσφύγων, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα