Τίτλοι Περιφέρειας 4-8-2016 (audio)

16:34 4/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Πύργος

Φωτιά ξέσπασε το πρωί σε σωρούς σκουπιδιών στην οδό Κατακόλου, έξω από το παλιό εργοστάσιο Κεράμικα, δημιουργώντας ένα μεγάλο τοξικό νέφος. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο οχήματα και ένα χωματουργικό μηχάνημα από την Πολιτική Προστασία.

Κοζάνη

O Οικισμός της ΔΕΗ στο Προάστιο Πτολεμαϊδας αναδεικνύεται ως το πλέον προβληματικό

σημείο στη Δυτική Μακεδονία, καθώς οι υπερβάσεις ρύπων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Περιβάλλοντος, ξεπέρασαν τη μέση ημερήσια τιμή των 50 μικρογραμμαρίων, στο 40% των ημερών του πρώτου εξάμηνου του 2016.

Ζάκυνθος

Ανησυχία και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απομάκρυνση, χθες το πρωί, από τη Ζάκυνθο για το ΕΚΑΒ Πάτρας του μοναδικού ασθενοφόρου-κινητής μονάδας, καθώς στο νησί έχει απομείνει μόνο ένα ασθενοφόρο για την αντιμετώπιση απλών περιστατικών.

Καβάλα

Ατομικές συμβάσεις θα υπογράψει με τις καθαρίστριες του νοσηλευτικού ιδρύματος ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας. Η παράταση της σύμβασης με τον εργολάβο απορρίφθηκε, καθώς δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Ιωάννινα

Σε νέες γραπτές εξετάσεις περίπου 2000 άτομα, για την πιστοποίηση της εγκυρότητας του τίτλου σπουδών που έλαβαν την περίοδο 1999-2006. Σύμφωνα με έρευνα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, δύο εκπαιδευτήρια στην Άρτα χορηγούσαν σωρηδόν πτυχία με άριστα, τα οποία κάποιοι χρησιμοποίησαν για διορισμό στο Δημόσιο.

Φλώρινα

Ερώτηση για την αδυναμία λειτουργίας των τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας λόγω δραστικής μείωσης των αποσπάσεων εκπαιδευτικών, κατέθεσε ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Πάτρα

Σειρά ενεργειών θωράκισης των πολιτών και των επαγγελματιών της Αχαΐας και της Ηλείας λαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή δύο νέα κρούσματα ελονοσίας σε Έλληνες πολίτες στην περιοχή μεταξύ των δύο νομών.

Βόλος

Διακόπηκαν οι εργασίες στο αντλιοστάσιο στα Αστέρια με προσωρινή διαταγή της Πρωτοδίκου, μετά από ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι περίοικοι. Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Βόλου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Καρδίτσα

Νέες διακοπές αντλιοστασίων αποφάσισε το αρμόδιο συντονιστικό για την ομαλή διεξαγωγή της άρδευσης και το πότισμα των καλλιεργειών στα καταληκτικά σημεία του δικτύου.

Κομοτηνή

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η καθορισμένη συνάντηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών-Βιοτεχνών Θράκης με τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας, παρουσία βουλευτών της περιοχής, με θέμα την επιδότηση του εργοδοτικού κόστους 12% του ΟΑΕΔ.

Καλαμάτα

Τροχαίο ατύχημα με την εμπλοκή τεσσάρων αυτοκινήτων, με τραυματισμούς δύο οδηγών και υλικές ζημιές έγινε νωρίς το πρωί στην εθνική οδό Καλαμάτας-Πύλου, στον δρόμο Μεσσήνης- Ανάληψης.

Ρόδος

Για από κοινού κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, μάλιστα βρέθηκαν και 15 κιλά χασίς, διώκονται έξι ημεδαποί που συνελήφθησαν στη Ρόδο, μετά από συντονισμένες έρευνες των λιμενικών του τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Τρίπολη

Η πρώτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας εντοπίστηκε στον όρμο Φυλή στην παραλία της Πλύτρας στη Λακωνία.

Ηράκλειο

Ένας αμφορέας του 9ου μ.Χ. αιώνα ήταν η απρόσμενη ψαριά του αλιευτικού σκάφους «Νέαρχος» στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στις νήσους Ντία και Αυγό. Οι

ψαράδες ενημέρωσαν τις αρχές και παρέδωσαν τον αμφορέα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Ορεστιάδα

580 χιλιόμετρα, από το Μεγάλο Ζαλούφι στην Τουρκία μέχρι το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, σχεδιάζει να τρέξει ο Στέργιος Αράπογλου, χειρουργός στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, που αποφάσισε με τον τρόπο αυτό να τιμήσει τη μνήμη των προγόνων του, οι οποίοι ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους πριν από έναν αιώνα. Η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη στις 7 αύριο το πρωί και ο τερματισμός του στις 14 Αυγούστου.

Σέρρες

Mε πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα ξεκινούν το Σάββατο 6 Αυγούστου οι εκδηλώσεις « Νύχτες Αυγούστου» στα Άνω Πορρόια. Θα διαρκέσουν έως την Τρίτη, 9 του μηνός.

Keywords
Τυχαία Θέματα