Τίτλοι Περιφέρειας 29-8-2016 (audio)

15:46 29/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Λάρισα

Και στα Βλαχοχώρια της Πίνδου θα φιλοξενηθούν περίπου 600 πρόσφυγες, μετά την υπογραφή συμβάσεων από ξενοδοχεία της περιοχής με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Φλώρινα

«Αν έχει νόημα μια παγκοσμιοποίηση στην εποχή μας, αυτή είναι η παγκοσμιοποίηση του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε ημερίδα για το προσφυγικό που έγινε

στη Φλώρινα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2016».

Χανιά

«Aνοίγουμε την αγκαλιά μας στους ανθρώπους που η μοίρα τους έφερε στη γειτονιά μας», αναφέρεται σε κοινό μήνυμα που απέστειλαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του νησιού για το ζήτημα των προσφύγων. «Τα σχολεία μας έχουν πολλά να προσφέρουν στους καλοδεχούμενους συνανθρώπους μας» καταλήγει το μήνυμα.

Αιγαίο

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης λόγω έλλειψης γιατρών. Οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία θα μεταφέρονται σε κλινικές νοσοκομείων του κέντρου, ενώ έχει ενημερωθεί τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και η Εισαγγελία.

Ζάκυνθος

Τον ξυλοδαρμό εργαζομένων της ΔΕΗ, και μάλιστα τη στιγμή που γινόταν επανασύνδεση του ρεύματος, το οποίο, από λάθος, κόπηκε σε επιχειρηματία της Ζακύνθου, καταδικάζει το τοπικό Εργατικό Κέντρο, τονίζοντας ότι τέτοιες μεμονωμένες ενέργειες δεν εκφράζουν το λαϊκό κίνημα.

Καρδίτσα

Ανοιχτή σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και Συλλόγους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία για το συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Τρίπολη

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα λειτουργήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Ειδικό Λύκειο Αργολίδας. Θα στεγαστεί στο δημοτικό σχολείο στο Παναρίτη της Δημοτικής Ενότητας Μιδέας του Δήμου Ναυπλιέων.

Κέρκυρα

Με αγωνία αναμένονται οι συζητήσεις για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου μεταξύ των κατοίκων, του Δήμου και της Περιφέρειας. Οι κάτοικοι αντιδρούν σε οποιαδήποτε χρήση του ΧΥΤΑ, τον οποίο είχαν αποκλείσει για 20 ημέρες τον Ιούλιο δημιουργώντας μείζον θέμα στο νησί.

Πύργος

Για κατάφωρη αδικία κάνουν λόγο οι αγρότες της Αμαλιάδας των οποίων οι περιουσίες απαλλοτριώνονται για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, καθώς οι τιμές που επιδικάζει η δικαιοσύνη ανέρχονται σε πολλές περιπτώσεις στο 50% της αρχικής τιμής που είχε ορίσει το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας.

Καβάλα

Εγκρίθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού Δράμας. Μετά από 16 χρόνια, το κέντρο διαθέτει άδεια και πιστοποίηση.

Καλαμάτα

Το θέμα της ασφάλειας των επισκεπτών στον χώρο του Πολυλιμνίου και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν μετά και το πόρισμα του ΙΓΜΕ το οποίο χαρακτηρίζει «όχι απολύτως ασφαλή» τη συγκεκριμένη διαδρομή, συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.

Ηράκλειο

Περιοδεία στην Κρήτη ξεκίνησε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Έχει συναντήσεις με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τον περιφερειάρχη Κρήτης, το δήμαρχο Ηρακλείου, ενώ την Τετάρτη θα μεταβεί στη Γαύδο με το νεότευκτο σκάφος του Λιμενικού που φέρει την ονομασία «νήσος Γαύδος».

Πάτρα

Με κάρτα αξίας 30 λεπτών για μία ή δύο ώρες ξεκινά σήμερα στο κέντρο της Πάτρας το σύστημα χρονικού περιορισμού στάθμευσης. Επίσης, τρεις υπαίθριους χώρους στάθμευσης διαθέτει για το κοινό ο Δήμος Πατρέων, με τακτά δρομολόγια από αστικά λεωφορεία.

Βόλος

Θρίαμβος για τα ελληνικά βολιώτικα κουπιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. «Χρυσός» ο Καλανδαρίδης με νέο παγκόσμιο ρεκόρ, «ασημένια» η Βόντζου.

Ορεστιάδα

Για το Ρίο της Βραζιλίας αναχωρούν αύριο οι δύο αθλητές από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και Δημήτρης Καρυπίδης, καθώς και οι προπονητές τους Γιώργος Τυλιγιδάς και Τάσσος Καλλιτσάρης, προκειμένου να συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν 8-18 Σεπτεμβρίου.

Ιωάννινα

Για εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες από τα αγριογούρουνα κάνουν λόγο κάτοικοι σε χωριά των Ιωαννίνων, προτείνοντας την έναρξη του κυνηγιού πολύ πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου. Καταστροφές σημειώνονται κυρίως στα καλαμπόκια αλλά και στα αμπέλια της Ζίτσας.

Κοζάνη

Τη δημιουργία τμήματος Μεταγωγών στην Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών εξήγγειλε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ανακοινώνοντας ακόμη τη μετεγκατάσταση της Διεύθυνσης στο νεόδμητο κτήριο της σχολής Αστυφυλάκων.

Κομοτηνή

32 ημέρες, 20 μεγάλες γιορτές εθελοντισμού, διανύοντας 1700 χιλιόμετρα με ποδήλατο από την Κωνσταντινούπολη έως το Ηράκλειο Κρήτης, για έναν και μόνο σκοπό: να αποκτηθούν 100 αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία θα μοιραστούν σε κάθε πόλη. Στην Κομοτηνή, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Ρόδος

Συνεχίζεται στην Πάτμο το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής που συμπληρώνει φέτος τα 15 συνεχή χρόνια διοργάνωσής του, και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα