Τίτλοι Περιφέρειας 28-9-2016 (audio)

15:21 28/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Καλαμάτα

Χωρίς ζημιές η σεισμική δόνηση των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 10.17 το πρωί, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κορώνης και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη Μεσσηνία.

Ρόδος

Καθησυχαστικός ήταν στον σταθμό μας ο καθηγητής γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας για τη σεισμική

δόνηση των 5,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, 16 χιλιόμετρα βόρεια της Χάλκης, στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου σε εστιακό βάθος 56 χιλιομέτρων. Η δόνηση είχε αρκετά μεγάλο εστιακό βάθος και τέτοιου είδους σεισμοί δεν έχουν συνέχεια, πρόσθεσε.

Ικαρία

Αθώοι και οι επτά απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας, μαζί και ο πρώην δήμαρχος του νησιού Χριστόδουλος Σταυρινάδης, μετά από την αγωγή της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου εναντίων τους.

Αιγαίο

Καλούμε την παγκόσμια κοινότητα και όλα τα εθνικά κοινοβούλια να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Λέσβου, δήλωσε από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Καρά Τεπέ ο πρόεδρος του Αραβικού Κοινοβουλίου, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του σήμερα στο νησί.

Βόλος

Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Αλμυρού. Ένας άνδρας που δεν του άρεσε το πώς οδηγούσε μία 49χρονη γυναίκα, την εξύβρισε, την απείλησε, τη χτύπησε και της προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπεια. ΕΡΤ Βόλου

Πύργος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στην Αμαλιάδα από εκπροσώπους φορέων και κατοίκων οι οποίοι αντιδρούν στο επιχειρούμενο κλείσιμο του καταστήματος της ΔΕΗ, που εξυπηρετεί περισσότερους από 40.000 πολίτες της περιοχής.

Λάρισα

Ποινή κάθειρξης επτά ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε Λαρισαία που εισέπραττε παράνομα για μια 10ετία τη σύνταξη της θανούσης μητέρας της.

Κέρκυρα

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αυτή τη φορά με αφορμή τις φήμες περί απαλλοτρίωσης μεγάλης έκτασης γύρω από το αεροδρόμιο Κεφαλονιάς. Το ΤΑΙΠΕΔ διέψευσε με ανακοίνωση του ότι απαλλοτριώνει εκτάσεις και υποστηρίζει ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς έχει ενημερωθεί ήδη από την ΥΠΑ ότι δεν περιλαμβάνεται κανένα έργο που να χρειάζεται επέκταση ή απαλλοτριώσεις σε χώρους εκτός των σημερινών ορίων του Αεροδρομίου.

Κοζάνη

«Δώσε λιγοστό… σώστε στο λεπτό, για τα δικά μας παιδιά» είναι ο τίτλος του ραδιομαραθώνιου ενημέρωσης και της δράσης ευαισθητοποίησης των πολιτών, που διοργανώνει ως κοινωνική πρωτοβουλία αυτή την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, η ΕΡΤ Κοζάνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής».

Σάμος

Την αποσυμφόρηση της Σάμου από τους μετανάστες ζήτησε ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Ιωάννινα

Να αναλάβουν οι τοπικοί φορείς και η εταιρεία την ευθύνη να εκπονήσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο επαναλειτουργίας της βιομηχανίας Spider στα Ιωάννινα, ζητά το υπουργείο Εργασίας. Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία ουσιαστικά δε λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να παραμένουν «εγκλωβισμένοι» σε αυτή περίπου 150 εργαζόμενοι.

Καστοριά

Κριτική στην κυβέρνηση για τη μείωση των δρομολογίων, από 1η Οκτωβρίου, της αεροπορικής γραμμής Αθήνα-Κοζάνη-Καστοριά από έξι σε τρία, ασκεί με γραπτή δήλωσή της, η βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου.

Φλώρινα

Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στους χώρους αρχαιολογικών ανασκαφών και στους αρχαιολογικούς χώρους της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, λόγω καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων του Ιουλίου.

Ορεστιάδα

52 παραβάσεις παράνομης υλοτομίας βεβαίωσαν μέσα στο 2015 τα τρία Δασαρχεία του Έβρου. Οι δασικές υπηρεσίες αποδίδουν την αύξηση των περιστατικών στην οικονομική κρίση και τονίζουν ότι οι παραβάτες καλούνται να πληρώσουν «τσουχτερά» πρόστιμα.

Καρδίτσα

Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση της Κοινωφελούς Εργασίας, που αφορά τον Δήμο Καρδίτσας και την πρόσληψη 225 ατόμων, με οκτάμηνη σύμβαση απασχόλησης.

Ηράκλειο

Μια γυναίκα 43 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη είναι η δράστης της εξαπάτησης επτά ηλικιωμένων στο Ηράκλειο, από τους οποίους απέσπασε χρήματα και κοσμήματα, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι τα παιδιά τους είχαν οφειλές τις οποίες θα τακτοποιούσε.

Χανιά

3037 επιβάτες επισκέφθηκαν χθες την πόλη των Χανίων. Αύριο και μεθαύριο περιμένουμε 2 ακόμα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Σούδας.

Πάτρα

Συνελήφθη χθες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας Βούλγαρος οδηγός νταλίκας, ο οποίος είχε κρύψει ανάμεσα σε σακιά με ρύζι και καλαμπόκι πέντε εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα. Το παράνομο φορτίο είχε προορισμό τις αγορές της Ευρώπης.

Κομοτηνή

Τα εγκαίνια της Έκθεσης Λαογραφικού Υλικού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με τίτλο «Η διαδρομή της Λαογραφικής Συλλογής του Δ.Π.Θ. – Από το σκοτάδι της αποθήκης στο φως του εκθέτειν» πραγματοποιούνται σήμερα στην Κομοτηνή.

Τρίπολη

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού συμμετέχει για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, με αφορμή το ταξίδι της μετανάστευσης εκατομμυρίων πουλιών, με ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στη λιμνοθάλασσα Μουστού.

Σέρρες

Το βιβλίο του καθηγητή Γενετικής Ζαχαρία Σκούρα «Αναζητώντας τη ζωή: από την αρχαιότητα μέχρι τον 21ο αιώνα», θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που διοργανώνουν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Keywords
σταση εργασιας, ειδήσεις, σεισμος, ΕΡΤ, δεη, υπα, κοζανη, εταιρεία, spider, ιωαννινα, καστορια, θεσσαλονικη, ηρακλειο, ρυζι, φως, κομοτηνη, κινηση στους δρομους, ρια αντωνιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, τονια αντωνιου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αθηνα, συλληψεις, Καλή Χρονιά, κερκυρα, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, σχεδιο αθηνα, γιορτη σημερα, οικονομικη κριση, υπουργειο εργασιας, γυναικα, κοντρα, νησι, σεισμοι, φημες, φως, αγωγη, αεροδρομιο, αυξηση, αμαλιαδα, αξιοπρεπεια, αφορμη, βιβλιο, βορεια, γινει, δευτερα, διευθυνση, δημος, δηλωση, δονηση, εγινε, εξι, επτα, εταιρεία, ετων, ευθυνη, ζωη, ζητα, υπηρεσιες, κυβερνηση, κοσμηματα, κρουαζιεροπλοια, λαθραια τσιγαρα, μεσσηνια, μειωση, μαρια, οδηγος, ουσιαστικα, παιδια, πεμπτη, πρωι, συνεχεια, συνταξη, σχεδιο, τρια, τσιγαρα, τιτλος, υπα, φορα, χριστοδουλος, αγορες, γιορτη, ιδιαιτερα, υπουργειο, κυριακη, λεκκας, ριχτερ, spider, ταξιδι
Τυχαία Θέματα