Τίτλοι Περιφέρειας 26-7-16 (audio)

14:52 26/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις της περιφέρειας σε τίτλους.

Χίος

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Μαστιχοχώρια της Χίου. Συνεχίζουν από το πρωί τις ρίψεις νερού τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, αφού οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. Τα χωριά που έχουν πληγεί επισκέπτονται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ακούγοντας τα αιτήματα των μαστιχοπαραγωγών για αποζημιώσεις.

Ιωάννινα

Πάνω από 20 ήταν οι σεισμικές δονήσεις που καταμετρήθηκαν

από το ξημέρωμα χθες και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας σήμερα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους πολίτες της Άρτας.

Καβάλα

Μικροεπεισόδια στην κεντρική πύλη της Βιομηχανίας Λιμασμάτων Καβάλας μεταξύ απεργών και εργαζομένων, έγιναν δύο συλλήψεις.

Λάρισα

Την αξιοποίηση κλειστών ξενοδοχείων για τη στέγαση οικονομικά αδύναμων σπουδαστών ζητά ο Σύλλογος Φοιτητών Εστιών του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ζάκυνθος

Ψήφισμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του νοσοκομείου Ζακύνθου το οποίο θα επιδοθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο σε κλίμα έντασης λόγω προσωπικών και πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Κοζάνη

Σε δεινή θέση βρίσκεται το γηροκομείο Καστοριάς, όπου σήμερα διαβιούν 14 ηλικιωμένοι, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που προέκυψαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κυρίως από τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και τις οφειλές σε ΙΚΑ και Εφορία.

Πάτρα

Απρόβλεπτη τροπή πήρε τα ξημερώματα η προσπάθεια ενός 54χρονου ιδιοκτήτη καφετέριας στην Κλειτορία Καλαβρύτων να χωρίσει δύο άτομα Αλβανικής υπηκοότητας που διαπληκτίζονταν έξω από την επιχείρησή του. Ο άτυχος άνδρας δέχτηκε χτυπήματα στο στέρνο από τον ένα εξ αυτών, έχασε τις αισθήσεις του και κατέληξε μισή ώρα αργότερα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Αιγαίο

Μεγάλη προβολή της Λέσβου, στην «καρδιά» της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 28 έως και το Σάββατο 30 Ιουλίου. Στο εκθεσιακό περίπτερο, εκτός από το διαφημιστικό υλικό και τα εκπτωτικά πακέτα προσφορών ξενοδοχείων και ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάζουν και παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.

Φλώρινα

30 πρόσφυγες που συνελήφθησαν στην περιοχή των Πρεσπών, φιλοξενεί ο Δήμος, με τη βοήθεια κατοίκων και μέχρι να μεταφερθούν σε κάποιο από τα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

Ρόδος

Την Παρασκευή, παρουσία του πρωθυπουργού, τα εγκαίνια του αεροδρομίου στην Πάρο.

Χανιά

Σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας για τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου στις 11 το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Πύργος

Κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον ενός εκ των βασικών προϊόντων της Ηλείας, της κορινθιακής σταφίδας, θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αμαλιάδα. Παράλληλα, μεγάλη ενημερωτική συγκέντρωση αγροτών θα γίνει στην περιοχή Ιάρδανου Πύργου για το έντομο διαλευρώδη που κατέστρεψε την παραγωγή του πορτοκαλιού τους.

Βόλος

Πάρτι φοροδιαφυγής διαπιστώνεται στις τουριστικές περιοχές της Μαγνησίας. Σε 100 τραπέζια δεν είχαν «κόψει» αποδείξεις καταστηματάρχες, σε περιοχή του Αλμυρού.

Ηράκλειο

Επέστρεψε στη βάση του, τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, το ναυαγοσωστικό σκάφος που για έναν ολόκληρο χρόνο είχε αποσπαστεί στη Χίο. Πρόκειται για το μοναδικό σκάφος στην Κρήτη το οποίο είναι εξειδικευμένο στην έρευνα και διάσωση.

Τρίπολη

Σε διαβούλευση έχει τεθεί η μελέτη για την πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης της Σπάρτης, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, όπως επίσης και εκείνη της κυκλοφοριακής μελέτης.

Σέρρες

Εντός της εβδομάδας θα στηθεί το πρώτο γεωτρύπανο για παραγωγική γεώτρηση στο γεωθερμικό πεδίο Λιθοτόπου-Ηράκλειας.

Καλαμάτα

Mε ένα γκαλά όπερας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη και τους σολίστ Δημήτρη Πλατανιά και Γιάννη Χριστόπουλο, ολοκληρώνεται σήμερα βράδυ στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Ορεστιάδα

Ξεκινά το εξαήμερο Φεστιβάλ «22η Συνάντηση Νέων Άρδας 2016» στις όχθες του ποταμού Άρδα, στις Καστανιές Ορεστιάδας. Περίπου 20 καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα από Ελλάδα, Τουρκία και Ρουμανία θα πλαισιώσουν το μουσικό πρόγραμμα μέχρι τις 31 του μήνα.

Καρδίτσα

Σε λιγότερο από 30 ημέρες, περισσότερες από 70 πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, εκ των οποίων 15 θεατρικές παραστάσεις και θεατρικά δρώμενα, περιλαμβάνει το «Πολιτιστικό και Αθλητικό Καλοκαίρι 2016» του δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα