Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στην Κίνα από τις φυσικές καταστροφές

13:52 26/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη ζωή σε τουλάχιστον 1.074 ανθρώπους στοίχισαν από τις αρχές του έτους οι φυσικές καταστροφές στην Κίνα. Στους 270 οι αγνοούμενοι.

Συνολικά, οι φυσικές καταστροφές -πλημμύρες, σφοδροί άνεμοι, χαλάζι, γεωλογικές καταστροφές- προκάλεσαν άμεση οικονομική ζημία 298 δισ. γιουάν (44 δισ. δολαρίων), σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων.

Περίπου 400.000 σπίτια κατέρρευσαν και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, με τις περισσότερες καταστροφές να καταγράφονται μετά τον Ιούνιο.

Η συνολική ζημιά

το πρώτο επτάμηνο του έτους ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Από τον Ιούνιο και ύστερα, οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν τον θάνατο 833 ανθρώπων, με 233 άτομα να αγνοούνται. Ο αριθμός των θυμάτων είναι ο μεγαλύτερος για τη συγκεκριμένη περίοδο από το 2011. Οι καταστροφές από τον Ιούνιο και ύστερα προκάλεσαν άμεσες οικονομικές ζημιές ύψους 253 δισ. γιουάν.

Η κεντρική κυβέρνηση έχει διαθέσει φέτος για τους πληγέντες περισσότερα από 1,67 δισ. γιουάν, βοηθώντας στη μετεγκατάστασή τους, την ανοικοδόμηση των κατοικιών που υπέστησαν ζημιές και προσφέροντας στήριξη σε όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua
Φωτό: EPA/MARK CHINA OUT

Σχετική είδηση: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις πλημμύρες στη βόρεια Κίνα

Keywords
Τυχαία Θέματα