Τίτλοι Περιφέρειας 23-8-2016 (audio)

15:05 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Πάτρα

Σε επεισόδιο με ξυλοδαρμό μέσα σε καφενείο στις Φυτείες Ξηρομέρου στην Αιτ/νία εμπλέκεται σύμφωνα με καταγγελίες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Μπαρμπαρούσης. Η αστυνομία αναζητά δύο συγγενικά του πρόσωπα τα οποία πιθανόν λόγω διαφορών επιτέθηκαν (παρουσία του βουλευτή) σε δύο άτομα , ένας εκ των οποίων είναι αστυνομικός, με σιδερογροθιές τραυματίζοντάς

τον ελαφρά.

Ιωάννινα

Στις εκδηλώσεις της επετείου της θυσίας των Σουλιωτών στις 23 Αυγούστου 1804 στη Μονή Σέλτσου θα παραστεί σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κέρκυρα

Τον κερκυραίο Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη τίμησε η Κέρκυρα σε μια λιτή αλλά γεμάτη κόσμο και συγκίνηση τελετή στον κήπο του Λαού. Την απόφαση της περιφέρειας να αποδοθεί το όνομα του κερκυραίου ολυμπιονίκη στο κλειστό κολυμβητήριο ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή

Κοζάνη

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι πρώτοι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της ορεινής περιοχής των Γρεβενών και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, έχουν υπογραφεί 7 συμβάσεις, μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών και των ιδιοκτητών ξενοδόχων.

Ρόδος

Την επέκταση του αεροσταθμού κατά 11.656 τ.μ, σχεδιάζει για το αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ της Ρόδου η Fraport Greece. Η κοινοπραξία εκτιμά ότι ο αριθμός των επιβατών θα υπερδιπλασιαστεί.

Λάρισα

Την ίδρυση τομέων ΕΚΑΒ σε απομακρυσμένες περιοχές, με σκοπό την 24ωρη κάλυψη τους με ασθενοφόρο, εξετάζει η ΥΠΕ θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας

Φλώρινα

3 σπίτια πλημμύρισαν στην περιοχή της Μελίτης από την έντονη βροχόπτωση και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων .

Καλαμάτα

500 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε η φωτιά που ξέσπασε στα Πηγάδια Ταυγέτου, τη νύχτα της Κυριακής.

Χανιά

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων του Κακοδικίου με αφορμή την πρόθεση του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου να εγκαταστήσει στην περιοχή τους Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Οι κάτοικοι κατηγορούν τη Δημοτική αρχή για προσπάθεια παραπλάνησης των δημοτών και για παραπληροφόρηση.

Βόλος

Στον Βόλο θα λειτουργήσει Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών για την συστηματικότερη πληροφόρηση όσων έχουν «κόκκινα δάνεια».

Ηράκλειο

142 δενδρύλια κάνναβης κρυμμένα σε λάκκους και πλήθος αρχαίων πήλινων τμημάτων από σκεύη, αγγεία και αγαλματίδια της Μινωικής Εποχής, εντοπίστηκαν σε αγροικία πατέρα και γιού στον Κρουσώνα Ηρακλείου, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για φυτεία με 77 δενδρύλλια.

Πύργος

Η μάχη της … βάνας γίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας, καθώς έχουν αυξηθεί οι νυχτερινές επιδρομές από κλέφτες νερού στις πηγές του Κακοταρίου. Οι παράνομες παρεμβάσεις τους όμως, αφήνουν χωρίς νερό τους κατοίκους άλλων κοινοτήτων της ίδιας περιοχής.

Καρδίτσα

Οριστικό τέλος στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν για πάρα πολλά χρόνια οι κάτοικοι στο Φύλλο Καρδίτσας βάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την ένταξη του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο ΠΕΠ

Καβάλα

Ικανοποίηση ξενοδόχων της Καβάλας για την τουριστική κίνηση Ιουλίου και Αυγούστου.

Τρίπολη

Ξεκίνησαν στο Δήμο Νεμέας τα πρώτα δρομολόγια συλλογής των κάδων από τα ειδικά απορριμματοφόρα ανακύκλωσης με προορισμό το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων υλικών.

Ορεστιάδα

Το πρώτο οργανωμένο φορτίο 25 τόνων με πεπόνι Τυχερού «Χρυσή Κεφαλή» αναμένεται να αναχωρήσει την ερχόμενη Τρίτη για την Αθήνα ,μετά την προσπάθεια αναβίωσης της παραδοσιακής καλλιέργειας, από την «Θεογένης Κοιν. Σ. Επ.

Κομοτηνή

Εντός του Αυγούστου θα αρχίσει και πάλι ο εμβολιασμός των βοοειδών της Περιφέρειας για το έτος 2016. .

Σέρρες

Πολιτιστικές εκδηλώσεις με θεατρικές παραστάσεις , παραδοσιακούς χορούς και δραστηριότητες για παιδιά, διοργανώνει ο Σύλλογος « ΟΡΦΕΑΣ» Νέου Σκοπού, από 25 έως 29 Αυγούστου.

Αιγαίο

Μνημεία – σύμβολα της Λήμνου, της Λέσβου και της Χίου, όπως τα κάστρα της Μυτιλήνης και της Χίου, η Πολιόχνη και το ιερό των Καβείρων της Λήμνου καθώς και η Νέα Μονή Χίου, είναι τα πρώτα που εντάσσονται στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020

Keywords
Τυχαία Θέματα