Σ. Φάμελλος: «Όλοι θα είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο» (audio)

14:05 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» του Πρώτου Προγράμματος, για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, την παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, τους όρους επανεκκίνησης της οικονομίας και τις πολιτικές εξελίξεις.

«Τους καλωσορίζουμε στην νομιμότητα, επιτέλους οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών ενδιαφέρονται για το θεσμικό πλαίσιο και τους κανόνες, τους

νόμους» είπε ο κ. Φάμελλος αναφερόμενος στο όψιμο κατά τη γνώμη του ενδιαφέρον τους, ενόψει της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτό ο κ. Φάμελλος το χαρακτήρισε επίτευγμα της κυβέρνησης της αριστεράς γιατί όπως είπε «ο κάθε κατεργάρης θα είναι πλέον στον πάγκο του και όλοι μας θα είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο… κι εμείς οι πολιτικοί κι οποιοσδήποτε, που έχει θέση εξουσίας». «Η κατάντια της ελληνικής πολιτικής σκηνής ήταν ότι ήθελε να ελέγχει τα κανάλια, αυτό έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δίναν γραμμή στα κανάλια και τελικά έφτασαν να υλοποιούν την γραμμή των καναλιών», υπογράμμισε ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση για το αριθμό των αδειών, που θα δοθούν, ενώ υπάρχουν ήδη περισσότερες λειτουργούσες επιχειρήσεις, ο κ. Φάμελλος είπε, πως δεν μπορεί να απολογηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το «μπάχαλο», που επικρατούσε μέχρι τώρα και πως η ευθύνη ανήκει στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Συνέδεσε τον αριθμό των τεσσάρων αδειών με τους όρους βιωσιμότητας των καναλιών και αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις, που θα εξασφαλίσουν έναν ελάχιστο αριθμό 2.000 εργαζομένων στο σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα ανέφερε επίσης ότι θα ακολουθήσουν τα θεματικά και περιφερειακά κανάλια και αυτό θα ενισχύσει τον χώρο της εργασίας.

Σχετικά με την παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ο κ. Φάμελλος είπε ότι εκεί θα παρουσιάσει τους συγκεκριμένους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για την επανεκκίνηση της εργασίας, που είναι καθοριστική για την ανάπτυξη. Ο κ. Φάμελλος υποστήριξε, πως ακόμη και σε αυτό το φορολογικό περιβάλλον μπορεί να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας «με τίμιους κανόνες».

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «καραμανλικός» ο κ. Φάμελλος απήντησε «εμείς δεν είμαστε ούτε ΝΔ ούτε ΠΑΣΟΚ…», χαρακτήρισε την κυβέρνηση «Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας» και απηύθυνε πρόσκληση σε όσους «θέλουν να αλλάξουν το παλιό και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στην Ελλάδα».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα