Τίτλοι Περιφέρειας 11-10-16 (audio)

14:31 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις της περιφέρειας σε τίτλους.

Ιωάννινα
Σοβαρά προβλήματα από τη χθεσινή καταιγίδα. Ατυχήματα, πλημμύρες, εκριζώσεις δένδρων αλλά και ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο με επίκεντρο τη Θεσπρωτία. Νέο κύμα κακοκαιρίας από τα ξημερώματα.

Ρόδος
Τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή για πολυετή παραχώρηση στους Δήμους των αιγιαλών

και παραλιών που βρίσκονται εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας, απέσπασε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Χανιά
Έντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για συρρίκνωση των ολιγομελών τμημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Υπό κατάληψη τελεί το ΕΠΑΛ Κισάμου Χανίων, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Δήμος έμεινε κλειστός, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καρδίτσα
Την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο αντιμετωπίζει η 20χρονη μητέρα του τρίχρονου κοριτσιού που φέρεται να χτυπήθηκε άγρια, με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη εντέρου και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η μητέρα οδηγήθηκε σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, αρνείται ότι ξυλοκόπησε την κόρη της, αλλά δεν κατονομάζει υπαίτιο. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.

Ζάκυνθος
Με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την παράλληλη απασχόληση σε ανταγωνιστική ιδιωτική εταιρία του διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ενώ δεν είχε απομακρυνθεί από τη θέση αυτή, κατατέθηκε χθες μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Ζακύνθου, από στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.

Σάμος
Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι γιατροί του νοσοκομείου Σάμου και ζητούν την ενίσχυση σε προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία του.

Αιγαίο
Οι πρόσφυγες με αναπηρία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, που θα επισκεφθεί αύριο τη Λέσβο μαζί με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Α.με.Α.

Σέρρες
Την πεποίθησή του ότι το 2017 θα επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο ζάχαρης Σερρών εξέφρασε ο πρόεδρος της Βιομηχανίας, Χρήστος Ρώσσιος, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ορεστιάδα
Τους 13.000 τόνους εκτιμάται ότι θα φτάσει η φετινή παραγωγή ζάχαρης από το εργοστάσιο της ελληνικής βιομηχανίας Ζάχαρης στη Νέα Ορεστιάδα. Το καμίνι του ζαχαρουργείου άναψε χθες, σηματοδοτώντας την έναρξης της νέας παραγωγικής περιόδου.

Κέρκυρα
Καμία ευθύνη δε φέρει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες επενδύσεις που ζητούν να κάνουν εταιρείες με έδρα το Λίβανο, συμφερόντων του Εμίρη του Κατάρ, δηλώνει ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος. Οι επενδύσεις αυτές, σημειώνει, επρόκειτο να γίνουν σε προστατευόμενες περιοχές.

Καστοριά
Την ανάγκη να συμπεριληφθούν στα ανταποδοτικά έργα του αγωγού φυσικού αερίου, οι προτάσεις των κοινοτήτων Κλεισούρας και Κορησού, από τις οποίες περνάει ο αγωγός, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Πύργος
Μετά από δώδεκα χρόνια παραμονής στα «αζήτητα», μπαίνει εντός των ημερών σε λειτουργία ο Μαστογράφος στο νοσοκομείο Πύργου, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των γυναικών που προσέφευγαν για τη συγκεκριμένη εξέταση σε νοσοκομεία εκτός νομού. Παράλληλα, θα λειτουργήσει και το μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας.

Καβάλα
Αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής Σταυρού Αμυγδαλεώνα Καβάλας για την κατασκευή του δρόμου που θα συνδέσει τη Δράμα με την Εγνατία οδό.

Χίος
Την ενημέρωση των μαστιχοπαραγωγών συνεχίζει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών με επισκέψεις στα χωριά. Μεταξύ άλλων, γίνεται ενημέρωση για την έναρξη της παραλαβής του μαστιχιού που έχει οριστεί για την προσεχή Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου.

Κομοτηνή
Μειωμένη είναι η παραγωγή του καπνού φέτος στη Ροδόπη κατά 1.000 τόνους, αλλά με εξαιρετική ποιότητα και με τη μέση τιμή να κυμαίνεται στα 5 ευρώ το κιλό, με σαφέστατες τάσεις ανόδου.

Τρίπολη
Στη Β’ Ζώνη εντάσσεται η Αρκαδία, όσον αφορά τα επιδοτούμενα τετραγωνικά για το πετρέλαιο θέρμανσης, του οποίου η διάθεση αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου.

Ηράκλειο
Συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Ηράκλειο, για τις επτά ληστείες -ανάμεσά τους και η κινηματογραφική στο ξενοδοχείο Κρέτα Μάρις στη Χερσόνησο, όπου είχαμε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους τρεις δράστες και αστυνομικούς.

Βόλος
«Μαϊμού» δικηγόροι εξαπάτησαν Βολιώτη, αποσπώντας του 15.600 ευρώ με το πρόσχημα «χρυσής διαθήκης».

Φλώρινα
Εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων, και κυρίως των παιδιών, για το περιβάλλον διοργανώνει έως τις 14 Οκτωβρίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης, στο πλαίσιο των δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Πάτρα
Τη διεθνή επικαιρότητα απασχόλησε η μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με λαθρανασκαφές και ένα καλά οργανωμένο δίκτυο πώλησης αρχαιοτήτων στο εξωτερικό, το οποίο εξιχνίασε η Ασφάλεια Πατρών.

Λάρισα
Με περισσότερα από 5 κιλά κοκαΐνη και 8 κιλά κάνναβη «πιάστηκαν» τουλάχιστον 8 άτομα νεαρής ηλικίας στη Λάρισα. Το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα