Τη σταδιακή επαναλειτουργία των χειρουργείων ανακοίνωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου Δ.Τσαρίδου

14:46 8/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η παραχώρηση χρήσης των χειρουργείων του νοσοκομείου Ζακύνθου αποφασίστηκε από το δ.σ. του νοσοκομείου Ζακύνθου, μετά από συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Π. Νικολόπουλου και του υποδιοικητή Δ. Κωστακιώτη.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, η διοικήτρια του νοσοκομείου, Δ.Τσαρίδου, ενημερώνοντας ότι η απόφαση ελήφθη μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ, όπως είπε, σε συνεννόηση με το επιστημονικό συμβούλιο

και τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, θα αποφασιστεί η σταδιακή έναρξη της λειτουργίας των χειρουργείων.

Ο νέος διοικητής της υγειονομικής περιφέρειας στην οποία υπάγεται το τοπικό νοσοκομείο κ. Νικολόπουλος, αναγνώρισε ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει οξυμμένα προβλήματα σχετικά με τη στελέχωση ζωτικών υπηρεσιών και τον οικονομικό προγραμματισμό του για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν, ωστόσο, πολλά άλυτα ζητήματα μπαίνουν σε σειρά προτεραιότητας προς επίλυση, παρά τα περιορισμένα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν.

Για το μείζον θέμα των χειρουργείων, όπως είπε, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έλεγχος και μόλις εχθές, έγιναν γνωστές οι τελευταίες απαντήσεις των ελέγχων μικροβιακού φορτίου του συστήματος και της τεχνικής του επάρκειας όπως και των σωληνώσεων αερίων και του κλιματισμού και πιστοποιήθηκε η καλή τους λειτουργία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο διορθώθηκαν κάποιες αστοχίες και, έτσι, για πρώτη φορά ένα νοσηλευτικό ίδρυμα διαθέτει μια δεύτερη πιστοποίηση σε διάστημα 5 χρόνων παρόμοια με αυτήν που έλαβε όταν άρχισε να λειτουργεί. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επεσήμανε, το δ.σ. του νοσοκομείου εκτιμά ότι δεν απαιτείται παραπέρα έλεγχος αλλά θα κάνει ενέργειες ώστε να καλυφθούν οι θέσεις του προσωπικού για την πληρέστερη λειτουργία των χειρουργείων.

Τέλος, όσον αφορά τα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 41ετων Ζακυνθινής Ε. Αρβανιτάκη όπως και τις μετεγχειρητικές επιπλοκές σε άλλα τέσσερα περιστατικά, ο διοικητής της ΥΠΕ ανέφερε ότι, δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα αποτελέσματα και ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν από αυτούς που ορίστηκαν, δίχως διοικητική εμπλοκή.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα