Η Βουλή τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (video)

14:42 8/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η Εθνική Αντιπροσωπεία τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όπως έχει καθιερωθεί η 8η Μαρτίου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Τα κοινωνικά δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών είναι οι προϋποθέσεις για την πραγματική ανάπτυξη, ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε ότι έξι χρόνια κρίσης είχαν δραματικές επιπτώσεις στις ζωές των γυναικών.

Η βουλευτής

της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη από την πλευρά της τόνισε ότι καμία κατάκτηση από το παρελθόν δε μπορεί να θεωρείται εξασφαλισμένη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ καλεί τις γυναίκες να συνεχίσουν τον αγώνα που άρχισαν οι εργάτριες και οι υφάντριες το 1857. Επίσης, τόνισε ότι ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο θα δημιουργήσει να αντιλαϊκά μέτρα. Ο γγ του ΚΚΕ νωρίτερα έδωσε κόκκινα τριαντάφυλλα στις δημοσιογράφους της Βουλής.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε ανάρτησή της στα social media, δήλωσε:
Ανανεώνουμε τους όρκους με τους άντρες για να σπάσουμε μαζί όλα τα στερεότυπα, να κάνουμε πράξη την ισότητα και να χτυπήσουμε το τέρας του νεοφασισμού που μας γυρίζει πίσω στην εποχή των πιο αποκρουστικών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών.

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι η πορεία των γυναικείων αγώνων και διεκδικήσεων έχει μια θετική ματιά αλλά έχει και μία αρνητική: ότι ακόμη και σήμερα υποεκπροσωπούμαστε σε όλα.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης δήλωσε ότι γυναίκα δεν είναι το μισό του Ουρανού όπως έλεγε ο Μάο, αλλά ολόκληρος ο ουρανός.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης σημείωσε από την πλευρά του ότι η γυναίκα έχει μεγάλες κατακτήσεις και δημιουργεί ένα καλύτερο αύριο. Ο ρόλος της γυναίκας πλέον είναι πολυδιάστατος και πολύπλοκος.

Η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου σημείωσε ότι η ενδοοικογενειακή βία αν και ποινικοποιήθηκε έχει περιθώρια για βελτιώσεις. Όμως η σημερινή μέρα πρέπει να είναι μια μέρα μνήμης για τις γυναίκες που αγωνίστηκαν αλλά και μια μέρα αισιοδοξίας για τις γυναίκες του σήμερα και του μέλλοντος.

Πηγή: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα