Τι πρέπει να προσέχουμε όταν πετάμε χαρταετό

11:02 25/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Καθαρή Δευτέρα είναι συνυφασμένη με το πατροπαράδοτο έθιμο του πετάγματος του χαρταετού, που δίνει χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Κάθε χρόνο, σε όλη την Ελλάδα, ο ουρανός γεμίζει από πολύχρωμους χαρταετούς, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες… εκπλήξεις!

Ειδικότερα, ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), σε ανακοίνωσή του, δίνει χρήσιμες οδηγίες ώστε να πετάξουμε τον χαρταετό μας με ασφάλεια.

Ετσι, συνιστά να μην πετάμε τον χαρταετό

μας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:

μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλιναμην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:

ειδοποιήστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Για την αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει διαθέσιμα αυξημένα συνεργεία σε όλη τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα