Αστείρευτο κέφι και φαντασία στη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού!

10:03 25/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, που φέτος έχει κεντρικό θέμα «Καρναβαλιζόμαστε ελεύθεροι από ουσίες και εξαρτήσεις», εκπέμποντας μήνυμα αισιοδοξίας και διεκδίκησης όσων μας ανήκουν, ενάντια στα ναρκωτικά, στις εξαρτησιογόνες ουσίες και στην παθητική στάση ζωής.

Περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές συνοδεύουν τα καρναβαλικά

άρματα, με επικεφαλής τον βασιλιά Καρνάβαλο, και σκορπούν το κέφι και τη ζωντάνια τους στην πόλη! Το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, γίνεται η νυχτερινή παρέλαση, η οποία ονομάζεται και ποδαράτη, επειδή παρελαύνουν μόνο τα μέλη των πληρωμάτων χωρίς τα άρματα.

Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, ξεκινάει η μεγάλη παρέλαση, με τη μουσική από την μπάντα του Δήμου να δίνει τον ρυθμό. Αμέσως μετά, κάνει τη μεγαλοπρεπή εμφάνισή του ο βασιλιάς Καρνάβαλος, που φέτος συμβολίζει την κρίση και τον καπιταλισμό.

Στη συνέχεια, παρελαύνουν το άρμα με τη βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού, και ακολουθούν τα άρματα «Ο Πόλεμος των Ναρκωτικών», «Άρμα του Ποσειδώνα», «Πειρατικό Καράβι», «Ξαφνικά ένας παπαγάλος» και το Μουσικό Άρμα. Επίσης, παρελαύνουν τα άρματα του Καρναβαλιού των μικρών, «Προπομπός κιθαρίστας», «Το τρενάκι», «Ο γάτος με ξίφος», «Γίγαντας και Κοκκινοσκουφίτσα».

Η Μεγάλη Παρέλαση έχει τελειώσει… μα το κέφι συνεχίζει να συνεγείρει τις διαθέσεις των καρναβαλιστών που ομαδικά συρρέουν στον Μόλο της Αγίου Νικολάου για να παρακολουθήσουν την Τελετή λήξης.

Η παράδοση θέλει ο Βασιλιάς Καρνάβαλος να παραδίδεται στην πυρά καταμεσής της θάλασσας και να ακολουθεί ρίψη πυροτεχνημάτων. Η εκδήλωση συνήθως περιλαμβάνει χορευτικά σόου, συναυλία από γνωστά ροκ ή ποπ συγκροτήματα, ακροβατικά κι άλλες εκπλήξεις.

Η Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ2, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017, και ώρα 14:00, μεταφέροντας σε κάθε άκρη της Ελλάδας -και όχι μόνο- τη ζωντάνια, τον παλμό, τη φρεσκάδα, την ευρηματικότητα, τη σάτιρα και όλα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής της Πάτρας. Παρουσιαστές της Μεγάλης Παρέλασης είναι η Νατάσσα Τραγουστή και ο Γιώργος Λογαράς.

Η Τελετή Λήξης ολοκληρώνεται με ένα υπαίθριο μουσικοχορευτικό πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα