Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη

14:42 23/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Θύελλα» αντιδράσεων προκαλούν τα αποσπάσματα από το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη «Adults in a Room» στο οποίο υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός εξέταζε το ενδεχόμενο να πάρει 16 δισ. από την ΕΚΤ για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, ενώ το βράδυ του δημοψηφίσματος είπε στον πρώην υπουργό Οικονομικών:»τα κάναμε σαλάτα» και ότι «αποφάσισε να προχωρήσει στη συμφωνία γιατί φοβόταν

«το Γουδή».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στον πρώην υπουργό λέγοντας ότι έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του.»Είναι βέβαιο ότι ο κος Βαρουφάκης έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του: Τη ΝΔ και αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τρόικα εσωτερικού. Η πολιτική όμως δεν είναι κουτσομπολιό και ο δήθεν ριζοσπαστικός λόγος του αποδεικνύεται διαρκώς ότι είναι η άλλη όψη των πιο αντιδραστικών απόψεων μέσα και έξω από τη χώρα. Του ευχόμαστε καλές πωλήσεις στο νέο του βίπερ», τονίζεται στη ανακοίνωση.

Ποτέ δεν ήταν επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο Λαφαζάνη για τη δραχμή τονίζει με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο twitter ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη και προσθέτει ότο ο πρώην υπουργός Οικονομικών «απλά αυτοπροβάλλεται.

Το σχέδιο Λαφαζάνη για δραχμή, δεν ήταν ποτέ η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε Βαρουφάκης απλά αυτοπροβάλλεται με τη συνδρομή ΝΔ κ φιλικών της ΜΜΕ.

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) July 23, 2017

Στην ανάγκη σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει «τα σχέδια εξόδου από το ευρώ» το πρώτο εξάμηνο του 2015, επιμένει η ΝΔ με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις δηλώσεις των Γιάνη Βαρουφάκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη, και αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάψει να σιωπά».

«Ο Βαρουφάκης έχει τεράστιες ευθύνες αλλά ψεύτης δεν είναι.Το 15 αγγίξαμε το χάος.Φωνάζαμε αλλά οι περισσότεροι δεν ήθελαν να ακούσουν.Τώρα;» σημείωσε σε ανάρτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα