Ρόδος: Στη Βιέννη για το προσφυγικό ο δήμαρχος Ρόδου

11:40 1/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οι νησιώτες δίδαξαν σ’ όλο τον κόσμο αλληλεγγύη και ανθρωπισμό».
Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, στο ετήσιο συνέδριο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Crans Montana Forum» (CMF), που διεξάγεται στην Βιέννη.
Ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, ήταν κεντρικός ομιλητής στη συζήτηση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό.
Στην τοποθέτηση του, ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε πως οι δήμαρχοι των νησιών του Αιγαίου καλούνται καθημερινά ν’ αντιμετωπίσουν μια εξαιρετικά περίπλοκη και πρωτόγνωρη κατάσταση,

χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα και τους αναγκαίους πόρους, αναφερόμενος στο πετυχημένο κέντρο προσωρινής διαμονής μεταναστών που λειτουργεί στην Ρόδο.
Ανέφερε ότι το μεταναστευτικό είναι και θα εξακολουθήσει να είναι ένα από τα πιο καθοριστικά ζητήματα για την Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια, καλώντας για μια πιο αποτελεσματική και πιο αλληλέγγυα ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο, η οποία να βασίζεται στο δίκαιο επιμερισμό των ευθυνών.
Σημειώνεται ότι το Crans Montana Forum είναι μια Ελβετική ΜΚΟ, η οποία ιδρύθηκε το 1986 και έχει ως στόχο την ενθάρρυνση της διεθνούς συνεργασίας για την οικοδόμηση ενός πιο ανθρώπινου κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα