Τέσσερις έφηβες βομβίστριες σκότωσαν 2 και τραυμάτισαν 16 στη Νιγηρία

12:43 15/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τέσσερις γυναίκες βομβίστριες αυτοκτονίας, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ήταν έφηβες, πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες κοντά σε μια στάση λεωφορείου στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη 16, όπως ανακοίνωσε η εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (Nema).

Σύμφωνα με τη Nema, η έκρηξη σημειώθηκε στις 02:15 ώρα Ελλάδας στη συνοικία Ουσμάντι

στην περιφέρεια του Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσας της Πολιτείας Μπόρνο, όπου τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονται αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Στην Ουσμάντι βρίσκεται ένας μεγάλος καταυλισμός για τους εκτοπισμένους από τις συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και της Μπόκο Χαράμ. Σχεδόν ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Πολιτείας Μπόρνο και της περιοχής της λίμνης του Τσαντ έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Μαϊντουγκούρι.

Τα Σάββατο μέλη μιας πολιτικής πολιτοφυλακής που υποστηρίζουν τον στρατό ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν δύο γυναίκες που ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν επίθεση στο Μαϊντουγκούρι. Ήταν περίπου 18 ετών και μία εξ αυτών ήταν έγκυος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP-Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα