Ταξίδι με το Θεσσαλικό Μπαλέτο «Από την Κοπεγχάγη στην Αγία Πετρούπολη»

18:19 22/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε η παράσταση του Θεσσαλικού Μπαλέτου «Από την Κοπεγχάγη στην Αγία Πετρούπολη». Οι χορευτές και οι χορεύτριες με την ερμηνευτική τους δύναμη και την τεχνική τους δεξιοτεχνία κατάφεραν ν’ απογειώσουν τους θεατές και να τους παρασύρουν σ’ ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο και το χώρο.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης παρουσιάστηκε το «Le Conservatoire» του μεγάλου Δανού χορογράφου Μπουρνοβίλ που παρά τα 168 χρόνια ζωής του παραμένει αρυτίδωτο και διατηρεί τη φρεσκάδα της πρώτης του νιότης.

Από την

Κοπεγχάγη λοιπόν του Μπουρνοβίλ οι θεατές «πετάξανε» στην Αγία Πετρούπολη του Πετιπά, του οποίου χορογραφίες- αποσπάσματα από μεγάλα μπαλέτα του, είχαν ενσωματωθεί στο Α’ Μέρος της παράστασης.
Στο Β’ μέρος οι θεατές απόλαυσαν πρωτότυπες νεοκλασικές χορογραφίες που μετέγραψαν σε συναίσθημα και κίνηση σύγχρονους και έντεχνους λαϊκούς ήχους.
Στην πρεμιέρα της παράστασης ο κ. Πάνος Σάπκας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών, προλογίζοντας παρουσίασε τη νέα καλλιτεχνική παραγωγή του Θεσσαλικού Μπαλέτου, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για τη δημιουργικότητά τους και την αγάπη τους σε αυτό που κάνουν, δίνοντας έμφαση στην ακαταπόνητη προσπάθεια των παιδιών που στηρίζεται με κάθε τρόπο από τους αφανείς συντελεστές, τους γονείς.

Τέλος, συνεχάρη δημοσίως τον Γκες Μίχωφ για τη γνώση του και την αφοσίωσή του στο καλλιτεχνικό ιδεώδες, το οποίο αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νεότερους και οδηγεί σε ποιοτική καλλιτεχνική πράξη.
Στην πρεμιέρα επίσης παραβρέθηκαν ο κ. Απόστολος Σουρλαντζής, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, η κ. Άννυ Ψάρρα, Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης και ο κ. Αλέξανδρος Πατουλιώτης, Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα