Τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ μαθαίνουν και διασκεδάζουν

18:11 22/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δυναμικά και με πολλαπλές δράσεις ξεκίνησαν την νέα χρονιά τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων. Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νέας Σμύρνης «Αστερόκοσμος » επισκέφθηκε το αρτοποιείο-κουλουροποιείο «Το Καρβελάκι», όπου τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του αρτοποιείου και να αναφερθούν στη χρησιμότητα και την εξέλιξη

της τεχνολογίας όσον αφορά την παρασκευή άρτου.

Με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη Γ. Τσιριμώνα και της συζύγου του σε ένα άκρως φιλικό κλίμα δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία ζυμώματος, καθώς και να ζυμώσει το κάθε ένα ξεχωριστά τα δικά του κουλουράκια. Η δράση έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις και έχοντας λάβει πολλές γνώσεις για την ιστορία και τη δημιουργία αρτοσκευασμάτων.

Λίγες μέρες μετά «ο Αστερόκοσμος» συνδύασε με ένα ξεχωριστό τρόπο τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης με μια εκπαιδευτική δράση . Νωρίς το απόγευμα οι εκπαιδευόμενοι παρευρέθηκαν στα δρώμενα της Κεντρικής πλατείας και αφού χόρεψαν και διασκέδασαν συνέχισαν με μια επίσκεψη στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Λάρισας με σκοπό να στείλουν γράμματα στο 6ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας με το οποίο θα ξεκινήσουν αλληλογραφία. Εκεί είχαν την αφορμή να ξεναγηθούν στους χώρους του ταχυδρομείου, να γνωρίσουν την χρησιμότητα του στις ζωές μας, αλλά και πώς παρά την πρόοδο της τεχνολογίας παραμένει πάντα σημαντικό για τη ζωή μας και την επικοινωνία . Επίσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το φιλοτελισμό και την αξία του.

Ο διευθυντής του καταστήματος κ. Τσουρβόπουλος μαζί με τις υπαλλήλους κ. Γκορτζίλα και κ. Ζήσου υποδέχτηκαν τους φιλοξενούμενους τους με ιδιαίτερη χαρά και τους προσέφεραν μια μοναδική εμπειρία που έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά αναμνηστικά δώρα.
Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ στη ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Γαριτσίου & Λευκίππου – Ροδοπούλειο, τηλ: 241663085, ώρες: 09:00π.μ.– 03:00μ.μ, e-mail:[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα