«Ταξιδεύοντας με τον Μάρκο Πόλο» εκπαιδευτικά προγράμματα από τη «Σχεδία στην Πόλη»

12:34 9/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολλούς αιώνες πριν ο νεαρός Μάρκο Πόλο ταξίδεψε από τη Βενετία ως τη μακρινή Κίνα, ακολουθώντας τον συναρπαστικό δρόμο του Μεταξιού… «Ταξιδεύοντας με τον Μάρκο Πόλο» είναι ο τίτλος της νέας δράσης στο εργαστήρι περιπέτειας και τις δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά στα εκπαιδευτικά προγράμματα της «Σχεδίας στην Πόλη» για παιδιά 5-8 ετών. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούν εθελοντές παιδαγωγοί, μέλη της «Σχεδίας στην πόλη.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, από

τις 11:00 έως τη 13:00 στο χώρο της «Σχεδίας στην Πόλη», στην οδό Παπαμάρκου 8 (Πλατεία Άθωνος).

Χρήσιμες πληροφορίες για τις «Δημιουργικές διαδρομές»:
Προσφέρεται στους μικρούς καλλιτέχνες υγιεινό δεκατιανό.
Συνδρομή υποστήριξης για κάθε πρόγραμμα: 5 €
Δηλώσεις συμμετοχής: 2310 236 344 & 6978 383064, απογεύματα, ώρες 18:00-21:00
Διεύθυνση: πεζόδρομος Παπαμάρκου 8, περιοχή Άθωνος (1η παράλληλος πάνω από την Ερμού)

Η «ψυχή» της «Σχεδίας στην πόλη», Αργυρώ Σκίτσα μίλησε στα New Media της EΡT3 και τόνισε πως «Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Σχεδία στην πόλη». ξεκίνησε το δικό της ταξίδι για να ανακαλύψει δημιουργικούς τρόπους έκφρασης και συνεργασίας το 1999 στη Θεσσαλονίκη, όταν μια μικρή ομάδα νέων «ανήσυχων» παιδαγωγών, εμψυχωτών και καλλιτεχνών βρεθήκαμε και μοιραστήκαμε την ανάγκη μας για δημιουργικές δράσεις και παρεμβάσεις στην πόλη μας. Ανταλλάξαμε ιδέες και εμπειρίες, αναζητήσαμε νέα ερεθίσματα, πειραματιστήκαμε, ενώσαμε τις δυνάμεις μας κι ετοιμάσαμεπολύχρωμες αποσκευές για το ταξίδι μας». Στη συγκεκριμένη δράση «Θα μελετήσουμε χάρτες, θα γνωρίσουμε τόπους και λαούς και θα περάσουμε με τον… Μάρκο Πόλο δοκιμασίες και περιπέτειες» τονίζει.

Η ίδια επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «Η συνδρομή σας υποστηρίζει την λειτουργία των εθελοντικών προγραμμάτων για παιδιά με λιγότερες ευκαιρίες, σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις της πόλης».

Ρεπορτάζ Εύα Κουσιοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα