Τα παιδιά τρέχουν για την στήριξη των παιδιών με χρόνια νοσήματα

13:03 10/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα στην κοινωνία της Λάρισας να στηρίξει τη δράση για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα απηύθυνε η πρόεδρος του Τοπικού Ομίλου για την UNESCO Νομού Λάρισας Θ. Κάλλα. Η κ. Κάλλα αναφέρθηκε στην διοργάνωση του αγώνα δρόμου 1000 μέτρων με τη συμμετοχή των μαθητών των Γυμνασίων του Νομού με το σύνθημα «Τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά με Χρόνια Νοσήματα».

Ό Όμιλος, όπως είπε η πρόεδρος

φιλοδοξεί να καθιερώσει τη διοργάνωση αυτή, θεσμό στα δρώμενα της Λάρισας και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα μέσα Μαΐου. Στους στόχους του Τοπικού Ομίλου για την UNESCO είναι όπως τόνισε η πρόεδρος του και η δημιουργία μιας ψυχοκοινωνικής δομής στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για την στήριξη των παιδιών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, αλλά και των οικογενειών τους.
Ο Αγώνας Δρόμου θα γίνει την Παρασκευή 12 Μαΐου, από τις 11 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι, κατά μήκος της κοίτης του Πηνειού, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και της Παιδιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής. Θα υπάρχει αστυνομική παρουσία και ιατρική κάλυψη με ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους μαθητές ενώ για τους φορείς και τους συλλόγους που επιθυμούν να συμμετέχουν θα υπάρχει το συμβολικό κόστος των 2 ευρώ.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και πολλών υποστηρικτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα