Καρδίτσα: Κόντρες ΕΛΜΕ-Δήμου για το Εσπερινό

12:57 10/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Καρδίτσας και η κτιριακή του υποδομή έγινε πολύφερνη «νύφη» μεταξύ δημοτικής αρχής και ΕΛΜΕ Καρδίτσας, μετά και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για οριστική μετεγκατάσταση του σε όλο χώρο. Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ στο χώρο του Εσπερινού, υποστήριξε ότι η πράξη μεταστέγασης, όταν το σχολείο είναι εν λειτουργία, υποθηκεύει το μέλλον του και

παράλληλα αποδεικνύει την εμμονική αντίληψη του δήμου, παρά τις ουσιαστικές διαφωνίες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Επίσης, η ΕΛΜΕ καταγγέλλει και το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την εν γένει έως τώρα στάση του στο ζήτημα της επιχειρούμενης από το δήμο Καρδίτσας μεταστέγασης του σχολείου, υποστηρίζοντας ότι:
«Όλο αυτό το τελευταίο διάστημα από το καλοκαίρι του 2016 που ο Δήμος Καρδίτσας επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της μεταστέγασης κι ενώ το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (σύλλογος εκπ/κων Εσπερινού Σχολείου, ΕΛΜΕΚ, ΟΛΜΕ) αντιτάχθηκε σθεναρά με στιβαρή επιχειρηματολογία στο ενδεχόμενο μεταστέγασης επικαλούμενο κυρίως λόγους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς, ο Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης επέλεξε το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου. Ακολουθώντας μια ανερμάτιστη τακτική, με τις παλινωδίες και παλινδρομήσεις του και αποφεύγοντας να πάρει ξεκάθαρη θέση στο εν λόγω ζήτημα, ουσιαστικά παραδίδει το Σχολείο βορά στην αδηφάγο μικροπολιτική του Δήμου.
Ο Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας όφειλε λειτουργώντας θεσμικά να καταστήσει εξαρχής σαφές πως λόγοι αμιγώς εκπαιδευτικοί και παιδαγωγικοί δεν επιτρέπουν τη μεταστέγαση μιας εν λειτουργία σχολικής μονάδας.
Η ΕΛΜΕΚ (έχοντας και τη συνδρομή της ΟΛΜΕ) γνωστοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την αποτροπή της μεταστέγασης του Εσπερινού Σχολείου, υπενθυμίζοντας πως ο καθείς είναι υπόλογος για τις θέσεις του και υπεύθυνος για τις επιπτώσεις των πράξεών του».

Keywords
Τυχαία Θέματα