Συζητείται το εδαφικό στην Ελβετία – Ανυποχώρητη η Τουρκία στις εγγυήσεις

12:43 9/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Τουρκία «δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα των εγγυήσεων», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στην Ελβετία συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί. Ο Τούρκος υπουργός επικαλέστηκε την κρίση στη Συρία, η οποία όπως ανέφερε, «είναι πολύ κοντά στην Κύπρο και αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων».

Για τις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία, ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε ότι «βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο» και πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές διένυσαν σημαντική απόσταση

στα τέσσερα κεφάλαια, αλλά υπάρχουν και ανοικτά θέματα, όπως η εκ περιτροπής προεδρία.

Στο Μον Πελεράν της Ελβετίας αρχίζει η ουσιαστική συζήτηση επί του εδαφικού. Ο Κύπριος Πρόεδρος, Ν. Αναστασιάδης, είχε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του, στην οποία εξετάστηκε έγγραφο που ετοίμασαν τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας για τα κριτήρια επί του εδαφικού.

Χθες το βράδυ, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συζήτησαν για πρώτη φορά πτυχές του περιουσιακού, οι οποίες σχετίζονται με το εδαφικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε «μία καλή πρώτη συζήτηση, η οποία θεωρείται προπαρασκευαστική για τη διαπραγμάτευση επί του εδαφικού»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική Είδηση : Το «περιουσιακό» στις συνομιλίες για το Κυπριακό

Keywords
Τυχαία Θέματα