Σύσκεψη για εκτόνωση της έντασης στη Χαλκιδική

12:19 8/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία του εισαγγελέα Εφετών, Παναγή Γιαννάκη, σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Χαλκιδική μετά την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές. Όπως έγινε γνωστό, στη σύσκεψη συμμετέχουν, από πλευράς αστυνομίας, ο διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Βάιος Χονδρός,
εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού, μαζί με τους δικηγόρους τους, εκπρόσωπος της Εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός", ενώ, παρότι κλήθηκε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, δεν παρίσταται.Ηρεμία επικρατεί σήμερα στην Ιερισσό, μετά την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα από τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων που επιχείρησαν να εμποδίσουν τους αστυνομικούς ελέγχους, στο πλαίσιο των ερευνών για την πρόσφατη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πολυγύρου, τέσσερις από τους έξι κατοίκους της Ιερισσού Χαλκιδικής που προσήχθησαν χθες στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών. Όπως έγινε γνωστό, κατά τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν καραμπίνες, πυροτεχνήματα, ασύρματοι κ.ά. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, αλλά και για παράνομη κατοχή ασυρμάτου και ραδιοπομπού.

Την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή ώστε να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Α' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και πρότεινε για το θέμα των μετααλλείων στις Σκουριές να γίνει τοπικό δημοψήφισμα.

Σχετική είδηση:

Πρωτοβουλία της Εισαγγελίας Θεσ/νίκης για εκτόνωση της έντασης στην Ιερισσό
Keywords
Τυχαία Θέματα