Συρία: Πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή κατά κυβερνητικών δυνάμεων

21:56 17/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 80 Σύροι στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο από αεροπορική επιδρομή, το Σάββατο, κατά θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας, όπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Το Ρωσικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε σήμερα πως ήταν τα μαχητικά αεροσκάφη της υπό αμερικανική διοίκηση συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους εκείνα που βομβάρδισαν θέσεις του συριακού κυβερνητικού στρατού

«Από την αεροπορική επιδρομή στο αεροδρόμιο Ντέιρ Εζόρ βρήκαν τον θάνατο 30 με 35 Σύροι στρατιώτες, αλλά ως τώρα δεν έχει σταθεί δυνατόν να αναγνωρισθούν τα μαχητικά

αεροσκάφη που πραγματοποίησαν τα πλήγματα», αναφέρει ο επικεφαλής της ΜΚΟ, που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών πληροφόρησης εντός του εδάφους της Συρίας.

Από την πλευρά της η Δαμασκός κι η σύμμαχός της Ρωσία κατηγορούν για την επιδρομή τις δυνάμεις της υπό αμερικανική διοίκηση διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους

«Τα αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας κατά των τζιχαντιστών πραγματοποίησαντο Σάββατο τέσσερις επιδρομές κατά των συριακών δυνάμεων που βρίσκονται περικυκλωμένες από τον Ισλαμικό Στρατό στο αεροδρόμιο Ντέιρ Εζόρ. 62 στρατιώτες είναι νεκροί και περίπου εκατό έχουν τραυματισθεί από τα αεροπορικά πλήγματα «, σημειώνεται στο ρωσικό ανακοινωθέν.

Όπως σημειώνει το ρωσικό υπουργείο, σε περίπτωση που οι αεροπορικές επιδρομές οφείλονται σε λάθος, τούτο αποτελεί τρανή απόδειξη για τις επιπτώσεις που έχει η επίμονη άρνηση της Ουάσιγκτον να συντονίσουν οι δύο υπερδυνάμεις τη δράση τους κατά των ισλαμιστών στη Συρία.

Κατά το ρωσικό υπουργείο, στην περιοχή μαίνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στον συριακό στρατό και τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

ΠΗΓH ΑΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Keywords
Τυχαία Θέματα